Miniszteri posztot szeretne Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a harmadik Orbán-kormányban – tudta meg a hvg.hu.

A hídon akkor kell átmennünk, ha odaérünk – közölte a hvg.hu-val Bakondi György, katasztrófavédelmi főigazgató arra a kérdésre, hogy ha felkérnék honvédelmi miniszternek, elvállalná-e azt, illetve lenne-e egy katasztrófavédelmi minisztérium vezetője. "Amennyiben felkérnek, majd akkor átgondolom, addig minden csak találgatás" – hangsúlyozta.

Állítólag el tudná képzelni, hogy a katasztrófavédelem alakuljon tárcává, s annak az élén ő álljon. Továbbá szóba jöhetne nála az is, hogy Hende Csaba helyett ő legyen a honvédelmi miniszter.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
A lényege úgyis az, hogy üljön át egy másik székbe:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
az égikek ne adják, de ha tényleg igazi katasztrófa lenne, mit csinálna? Egyáltalán mit tenne ez a banda?! Attól mentsen meg bennünket Buddha, és minden szentek! (Kivéve az istent, mert ő nem létezik, vagy ha igen, igencsak furcsa isten.)
kkalman
A szakmai hozzáértés még mindig nem kritérium ahhoz, hogy valaki miniszter lehessen.
varirmag
Miért nem azt bizzák rá amihez ért ???
Szvetlana
@varirmag: annyira gondolkodok, hogy mi lene az, de leblokkoltam.Semmi nem jut eszembe:))
világlátó
Az úr 49-es születésü.Határőrnek képezték ki annak idején. kétségtelenül a jobbak között volt, mind szakmai, mind pedig a korabeli ifjuságpolitikai szintéren. Harminc év kihagyás után feltűnik mint tűzoltó és katasztrófa védelmi vezető.A tűzoltók nem fogadták be.A katasztrófák közül a víz befogadta volna, de a főnöke mindig előtte volt, a víznek így nem volt esélye. Remélem nem szerénytelenségnek tartjátok majd, de kénytelen vagyok elmondani, a polgári védelemné isdolgoztam vagy 7 - 8 évet. A helyi tanfolyamoktól a megyei, majd országos tanfolyamokig bezárólag mindet végigvittem, tisztességből többnyire kiváló eredménnyel. No ez nem valami nagy teljesítmény, nem is szeretném ezt annak beállítani. A Kossuth Lajos Katonai Főiskola, majd a csapatszolgálat néhány éve után - nem várt családi dráma után - a polgári védelemhez kerülni maga volt a megszégyenítő szakmai megsemmisülés. Ez a katonai pálya " elfekvője ". Nem is bírtam sokáig. Az atomcsapások utáni helyzet értékelése, a megsemmisülési zónákon belüli ember, állat veszteségek kiszámítása maga volt a tragikomédia.Ebből talán a Moszkvában eltöltött negyed év a Viszsij Centralnij Oficerszkij Kursz Grazsdanszkava Abarona polgári védelmi tanfolyam volt a polgári védelem igazi iskolája. Persze azoknak, akik ezt komolyan vették.Itt találkoztam először a valóságos katasztrófa helyzetekkel. A volt Szovjetunióban pedig akadt néhány ilyen.
Később, miután elhagyhattam ezt a pályát és visszatérhettem a hadsereghez, a Zrinyi Miklós Katonai Akadémián már más szemmel néztem a harcászat, hadműveleti kérdéseket, a harcoló embertömegek helyzetét, a hadműveleti területen élő lakosság helyzetét. Olyan tantárgy mint árvízvédelem , városi tűz, földrengés, vörösiszap elöntés nincs. De összevont mentő- mentesítő, műszaki- technikai mentő, egészségügyi mentő, egészségügyi mentesítő/fertőtlenítő, biológiai mentő- mentesítő stb, feladatokat tervező- szervező parancsnoki munka tantárgy az TALÁN van. Ha szabad folytatom.
világlátó
Ezt persze illik ismerni a mindenkori első számú vezetőnek, mert ha egy megrögzött civil politikus, nem számíthat igazi megbecsülésre a személyi állomány előtt. Mindezeket tudni, méghozzá mesterfokon a törzsének kell. Ők felkészült profi törzstisztek, akik szakmák szerint képviselik mind a tudást mind a háttérben élő és dolgozó szakmai erőket, azok eszközeit, gépeit, amelyeket naprakész állapotban tartanak nyilván a hálózat szolgálatban álló ügyeletesei.
Azt azonban tudni kell. A mentő állomány eszközei, személyi állománya, felkészültsége pontos tükörképe a mai és a mindenkori ország gazdaságának, állami, gazdasági szervezeteinek, a társadalom erkölcsi - politikai állapotának. Bakondi úr pedig kiválóan alkalmazkodó tagja a kormány alatti második vonalbeli kormányszerveinek.. Az Orbán Viktor által korábban kiválogatott tiszti kar abszolut lojális tagja, a mai tábornoki kar legszebben dekorált tagja. Mindig is szerette a tökéletes külsőt. Nem az irigység szól belőlem, ez egészen biztos. Talán inkább az, hogy elgondolkodtató , kiből mi lesz egy életen át tartó igyekezet végén. MIndig is tudtuk, mi , akik együtt indultunk annak idején, a személyiség szerepe fontosabb a szakmai tudásnál. A gyors helyzetfelismerés képessége a hadműveletek dinamikája közepette egy hadműveleti tiszt számára maga a siker, vagy a bukás, a veszteség kulcsa. Hogy az emberi érintkezés mindennapjaiban a másik ember kívánságainak kiszűrése a másodpercek tört része alatt mennyire fontos, ebben azt hiszem nem voltunk egyformán felkészítettek. Ezt a bennünk érlelődő személyiség kifejlődése, az igazi vezetői egyéniség kiforrása eredményezi. El - és kiválik a vezetői tulajdonságok birtoklásával az ilyen ember a hadműveleti törzsből és vezetővé válik.A vezetők közé akkor emelkedik, ha az ő vezetőjének odaadó kiszolgálójává képes válni.Erre nem minden vezetői képességekkel bíró ember képes. Bakondi úr ebben a kérdésben megfelel vezetője elvárásainak. Mit kell tudnia még? Hogy hol a törzse.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.