Az incidens vasárnap 13 órakor történt a 95-ös busz Új köztemetői megállójában.

Egy utas beszámolója szerint a 95-ös busz sofőrje azon háborodott fel, hogy nagy címletű pénzzel akart jegyet venni tőle.

„Felszálltunk a családommal a buszra. A kislányunk babakocsiban ült. Amint felraktuk a babakocsit a középső ajtón a sofőr már kiállt a fülkéből és agresszívan, kiabálva nekünk támadt, hogy menjünk előre jegyet venni" – olvasható a családapa Facebook-bejegyzésében.

„Én előre is mentem megmutatni a bérletemet és venni egy jegyet a páromnak. Miután közöltem, hogy 'nagy pénz' van nálam, felháborodva közölte, hogy takarodjunk le a buszról. A párom a kiabálás hallatára megpróbálta letenni a babakocsit, ami egyedül nem egyszerű. A babakocsi kereke beszorult a busz és a patka közé, majd kiesett. Ezután a sofőr készségesen áthajtott az amúgy nem olcsó babakocsi kerekén. Ezzel eléggé megnehezítve a hazajutásunkat."

"Az ügy kivizsgálása folyamatban van, ennek lezárultával tudunk csak konkrét válaszokat adni. A járművezető meghallgatása a mai napon megtörténik." – válaszolta a BKV az Indexnek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
@lóbabkonzerv: ..minden oké , de a babakocsi csak középen fér fel , azt még az elsőajtós buszokon is tudja mindenki , még a sofőr is :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lóbabkonzerv
"Járművezetői jegyárusítás
A járművezetőktől vásárolható helyszínen váltott vonaljegy a jegyvásárlási lehetőséget hirdető
tájékoztatóval ellátott autóbuszokon, villamosokon és trolibuszokon kerül értékesítésre. A
helyszínen váltott vonaljegy ára magasabb, mint az elővételben vásárolté. A járművezetőnél
történő jegyvásárláskor a vásárolt jegy(ek) ellenértékét pontosan ki kell számolni, mert a
járművezető váltópénzzel nem rendelkezik."

www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf

A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN
MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG
SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

V.2.1. pont
Hókuszpók
@lóbabkonzerv: valoban, de mit tehet az utazni akaro' ha ni cs aproja? Ettol fuggetlenul a sofor egy bugris. A cigokkal miert nem szorakoznak, mert sokszor lytom se jegy se berlet megis felszallhatnak.
ila51
@lóbabkonzerv: ..minden oké , de a babakocsi csak középen fér fel , azt még az elsőajtós buszokon is tudja mindenki , még a sofőr is :)
darwin
Van kamera a buszon?Akkor egyszerű.Visszakereshető.
kumming
@Hókuszpók: Ha nincs aprója, vegyen jegyet a boltban, újságosnál, stb. Te mennyi kp-t hordsz magadnál. Vissza tudnál adni egy nap 5-6 alkalommal 9500 forintot. Akkor jó neked. Arról nem is beszélve, ha a sofőr elad x mennyiségű jegyet, a befolyt pénzen újra jegyet kell vennie, mert azt nem csak úgy ingyen kapja, kivéve a kezdő készletet.
Dr plágium
@kumming:Szerintem nem is ez a probléma, hanem ahogy reagált. Lehet udvariasan is, és talán megvárhatta volna amíg a babakocsi biztonságosan a járdára kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.