Mélységesen felháborít, hogy tehetséges, a jövőjüket feltehetőleg informatikusként elképzelő diákok egy pár ezer forintos tétel miatt nem vehettek részt egy nemzetközi programozási verseny döntőjében – így fogalmazott lapunknak Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. A debreceni országos döntő napján ugyanis hiába várták a székesfehérvári csapatot, a három diák és a kísérő tanáruk nem érkezett meg. Mint utóbb kiderült, nem kapták meg az utazási pénzt a területileg illetékes tankerülettől.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez nem egyedi eset, hanem általános. Így lehet az, hogy a tanároknak kell megvenni a fénymásoló papírt a dolgozatokhoz, tesztekhez. Vagy mondjuk nincs vécé papír. Ez mind általános probléma. De Rózsika szerint ezek elhanyagolható kis problémák. Persze nem az ő zsebére megy. Ő éppen, hogy jutalmazva van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Másik: Igen hibázott valaki. A régi rendszerben ez a hiba max 1 óra alatt orvosolható volt. És a diákok már mehettek is versenyezni. De nem csoda, hogy az iskolák nem tudják mik a formai követelmények, mert maga a tankerület is folyamatosan változtat. Egy darabig elfogadták az igénybejelentéseket ajánlat nélkül. Később ajánlat híján dobták vissza az igényeket. Majd letagadták, hogy megkapták volna az ajánlatot és azért dobták vissza. Pedig át sem vették volna ajánlat nélkül az igénylőt. Egyszerűen elhányták. A gazdaságiban maradt egy embernek mindenről másolatot kell csinálnia, mert letagadják a tankerben az iratok átvételét. A legújabb, hogy az igazgató aláírása is kell az igényléshez. Ez utóbbi mondjuk jogos, de erre is csak most jöttek rá.
De a kormány által kezdeményezett vizsgálat is azt állapította meg, hogy fejetlenség van a klik-ben.
Másik
@human: Azt én sem vitatom, hogy a rendszerben is hiba van.

Nem látok ugyan bele ,mert az Eü perifériáján dolgozom, a gyerekek hál'istennek rég kinőttek az iskolából. Csak amikor valakik tényleg konkrét eseteket osztanak meg, akkor látom magam is, hogy másképp kéne vinni a dolgokat.
Megjegyzem amikor még érintett voltam, kb 20 éve, akkor is rengeteg pénz kellett befizetni mindenféle jogcímen, miközben akkor se telt semmire az iskolának.
A gimnázium már szerényebb igényekkel állt elő, az egyetem pedig ebből a szempontból maga volt a megváltás.
Boszi27
@Másik: Sztem azonos, mert mindennek a beszerzése úgy történik akár festékpatron, másolópapír, izzó, kréta, jelen esetben a vonatjegy, hogy meg kell igényelni és majd, talán valamikor lesz rá engedély. Ezt tetézi, hogy nem igényelte időben az iskola. Egyébként sem sok idő van erre, mert mostanában mindenféle portfóliót kell készíteni van egy csomó adminisztráció, tankönyvrendelések, stb. A tanításra alig marad idő.
Másik
@Boszi27: Ez bárhol dolgoztam, mindig így történt, most is így van, meg kell igényelni a szükséges eszközöket, a javításokhoz munkalapot/megrendelőt írni, engedélyeztetni. Történetesen az én feladatom az un. raktárigénylés, nem olyan nagy dolog, és azért nem hiszem, hogy napi rendszerességgel kell megtenni. Javasolt némi előrelátás, tervezés a "krétakörben".
Az ad-hoc vonatjegyre is volt némi idő, hiszen a gyerekek bizonyára nem előző nap jelentették be, hogy továbbjutottak.

Bocsi, nem szívem csücske se a KLIK, se a kormány, de az, hogy valaki szerencsétlenkedését itt sokan megpróbálják kimagyarázni, betudni a rendszer hibájának az irritál.
Irritál anélkül, hogy elvitatnám, hogy megnövekedett az érintettek feladata.
Nil
Gratulálok!!! Kitolni gyerekekkel!!! Milyen ember az ilyen? Ember?
Boszi27
@Másik: Van azért rendszerhiba is bőven!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.