A szja-bevallás legegyszerűbb módja az egyoldalas adónyilatkozat, amit sokan csak "söralátét-bevallásként" emlegetnek; ezt egyéb törvényi feltételek megléte mellett akkor lehet választani, ha a munkáltatók által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az 1353ADÓNYILATKOZAT elnevezésű nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni, és a benyújtási határideje május 20.

Az adónyilatkozat a NAV bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról is letölthető. A kitöltő- és ellenőrző programmal elkészített adónyilatkozat az ügyfélkapun keresztül elektronikusan is beküldhető, vagy kinyomtatva, postán is továbbítható a NAV-hoz.

Felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes tanulmányozni a munkáltatótól év elején kapott 13M30-as igazolást, mert azon az is szerepel, hogy az adózó jogosult-e az adónyilatkozat benyújtására. Ebben az esetben az igazolás adatait csak át kell másolni az adónyilatkozat megfelelő soraiba.

A beadási jogosultságról bővebben a nyomtatvány hátoldalán található, illetve a NAV honlapjáról, www.nav.gov.hu oldalról letölthető kitöltési útmutatóból lehet tájékozódni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Hellcat: Attól félek, hogy csak arra várnak, hogy feledésbe merüljön, hogy ki az a Horvát András és akkor lépnek. Ne legyen igazam.
Ideje lenen már tudni, hogy mi okozta Welsz halálát. Mert, hogy nem a mimóza lelkének ártott meg a rendőrautó levegője az biztos.
Hellcat
@human: Szerintem jobba ha beletörődsz hogy ezek már soha nem derülnek ki...fideszes összecsalt 2/3 os maffiauralom van...bele kell törődni...majd ha egyenesedik a kasza akkor meg menni az utcára aztán elkergetni mindet.
human
@Hellcat: Nem akarom, hogy itt is az legyen, mint Ukrajnában, de ha másképp nem meg, hát el kell zavarni a rablóbandákat.
Hellcat
@human: Én se akarom de nagyon olyan irányba tartunk...
coyote3
@Hellcat: Azt gyorsan elfelejtették "Cicám" :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.