Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok 2012-től hatályos szabályozása miatt – áll az Európai Unió Bíróságának hírlevelében. A C-179/14 aktaszám alatt induló eljárásra számíthatott a magyar kormány, a Bizottság ugyanis már tavaly jelezte, hogy szerinte a SZÉP-kártyán és az Erzsébet-utalványon alapuló rendszer EU-s jogba ütközik. Szerintük monopolhelyzetet teremtett Magyarországon az étkezési jegyek kibocsátására vonatkozó, 2012. január 1-jén bevezetett új szabályozás. A kormány lépése ellen már a tervek nyilvánosságra kerülésekor tiltakozott több érintett cég, így az étkezési utalványok forgalmazásra szakosodott három francia tulajdonú vállalat, az Edenred, a Le Cheque Déjeuner és a Sodexo. Az új cafeteria-szabályozás szerint csak az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya élvez kiemelt járulékkedvezményt, ha béren kívüli juttatásként adja a munkáltató.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Népszerűek vagyunk , mi ortodoxok :))))
mekkelek
Érdekes hogy pártunk és vezírünk mindig annak a módját keresi hogy hogyan lehet kibújni annak a közösségnek a szabályai alól ahova tartozunk. Játsszák a hülyét, közben tudják nagyon jól az elejétől hogy mi lesz az eredménye, DE: biztos hogy a baráti cégek vanak megbízva az "állam által kibocsátott" kártyák gyártásával, terjesztésével stb. és a zsebükbe csorog egy kis jutalék ezek után. Ha pedig az országot elmeszelik és esetleg megbírságolják, azt pedig mi fizetjük mint mindig. De ez kellett a sok birkának.
hattorihanna
Érdekli is a mi kis csúti nero-nkat.Biztos hogy a fent említett kártyák a hűséges csatlósok pénztárcáját
gyarapítja,és hát fidessnél ez a lényeg,az eu másodlagos,onnan csak a pénzt kapjuk./még egyenlőre./

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.