Az MSZP múlt szombati választmányi ülésén sokan, és rég nem látott hevességgel támadták a párt elnökét: Mesterházy Attila tekintélye érzékelhetően meggyengült – írja az Index.

Úgy tűnik,Mesterházy Attila vált a fő törésvonallá az MSZP-ben, de még ellenfelei sem sietnének a leváltásával.

A választmányon nagyjából egyetértés volt abban, hogy a május 25-i EP-választás előtt nincs értelme a tisztújításnak, mert ennyi idő alatt lehetetlen felépíteni egy új vezetőt, márpedig az EP-választásokon a választókat lényegében kizárólag belpolitikai megfontolások vezérlik.

Az Index azt írja, Mesterházy valós helyzetéről viszonylag gyorsan képet ad majd a párt országgyűlési frakciójának alapítása. A 29 fős képviselőcsoportnak a parlament májusi megalakulásakor, még az uniós választás előtt ki kell jelölnie a frakcióvezetőt.

Többen is azt mondták, hogy Mesterházy a sikertelenség szimbóluma lett, a tagság pedig már nem bízik abban, hogy a vezetésével a párt jobb eredményre lehetne képes.

Több forrásuk is azt mondta, hogy egyelőre nagyon képlékenyek az erőviszonyok, az EP-választás eredménye viszont sorsdöntő lesz a párton belüli helyezkedésekben. Egyrészt azért, mert az EP-választás főleg a budapestieket mozgatja meg (ahol viszonylag jól szerepelt a párt), másrészt most egyedül indul az MSZP, így kiderül, hogy Mesterházyék milyen esélyekkel futnak majd neki az önkormányzati választásnak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
EcsiAntal
Érdekes hogy mindenki lemondott csak ő meg Feco nem ..itt látszik hogy mennyire nekik csak a hatalom számít és nem a választói --mingkettő hazug negbizhatatlan ember az egyik véres száju lázító a másik egy pojáca --buta --alkalmatlan még a kecskéi sem szavaztak rá mert még azoknak is van izlésük ---nem beszélve a pincsi kutyákról mert ezek már okosabbak mint ez a hazudozó szoci ..Igaza van Szekeresnek azonnal le kellett volna mondania példát venni az őregektől akiket ő hátrébb ültetett csak azt nem tudja ez a buta Kecskeházi hogy a politikában a kor nem számít mert az öregektől mindig van mit tanulni --ha mást nem azt hogy mikor kell lemondani -- de neki kell egy harmadik pofon mert az első kettő nem józanította ki --ez az ember a szocialista párt elárulója ---szégyen foltja amit lehetetlen lesz kimosni ---csak kiváni.
tavaszi
@EcsiAntal: ...hallod-e te lassan rajtam is túl teszel, a cocik szapulásában. nem mintha nem értenék egyet veled...de valóban nagy a gáz balfertájon. végül is 2014...nem a baloldal éve lesz a történelmi magyarország lapjain...majd anno...mikotr tananyag lesz 2014..
Desischado
@EcsiAntal: orbán lemondott, mikor kétszer is vereséget szenvedtek? NEM! Akkor meg miről vartyogsz itt?
@tavaszi: Tényleg tananyag lesz. Hogyan vitte államcsődbe orbán viktor Magyarországot? Nem szünnétek már meg? Érdekes, mikor az államadósságról, Kishantosról, vagy a szűkülő közmunkáról, vagy bármilyen más disznóságról van szó, úgy eltűntök, mint a szürke szamár a ködben! El lehet már tűnni most is! Nektek áll a zászló most még nem? Akkor érjétek be ennyivel!
Desischado
Építkezni, a hibákat kiküszöbölni, ez most a teendő!
magyarbakancs
@Desischado: 4 éve kormányoz a Fidesz és amit tett az országgal az maga a totális diktatúra.
Vannak kik ezt kedvelik mint a fent nevezet komentelök akinek írtál.
Ők soha nem lenének képesek bevallani ,hogy szart sem ér Orbán politikája mert kell egy valaki ki t lehet imádni.
Desischado
@magyarbakancs: És főleg, amíg nekik hasznot hoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.