Csütörtökön és pénteken a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalok közlekedési felügyelőségeinek munkatársai a rendőri szervekkel és a polgárőr szervezetekkel együtt összesen 67 helyszínen megtalálhatóak, a "Józan húsvét" országosan összehangolt ellenőrzési akció alapvető célkitűzése a megelőzés – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) csütörtökön.

Az NKH közleménye szerint a legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy az idei év első negyedében nőtt az ittasan okozott balesetek száma. A tavalyi 268 esettel szemben idén az első három hónapban 307 ember okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetet alkohol fogyasztása után.

A közlekedési hatóság kiemelt feladatának tartja a prevenciót, a megelőző tájékoztatást olyan nem mindennapi információkkal, amelyekkel nem gyakran találkozhatnak az állampolgárok. Ezért az alkohollebontás folyamatával, a drogok hatásaival és a mikroalvással foglalkozó szórólapot készítettek – közölték.

A személygépkocsik megfelelő műszaki állapota csökkentheti a veszélyt, ezért a hatóság szerint a műszaki állapotellenőrzés ugyanolyan fontos, mint az alkoholos befolyásoltság felmérése. Az akció során a biciklisekre is figyelnek. Mivel a kerékpárok használatának sok kockázata van, fontos a szabályok megfelelő szintű ismerete és a KRESZ előírásainak betartatása az ő esetükben is – közölte az NKH.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
"a kerékpárok használatának sok kockázata van"
Például az, hogy nincs hangja. Szinte minden héten előfordul, hogy hirtelen elém lép egy gyalogos, mert ha nem hallja, hogy jön valami, szét se néz. Járjak nyikorgó biciklivel, vagy folyamatosan csengessek, hogy észrevegyenek a körül nem tekintők? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.