„Félelem vagy hála - ez a két érzés jellemezte a közmunkásokat a parlamenti választás napján.” – mondja Komjáthi István, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke. Mint a furcsa pszichológiai jelenség, a Stockholm-szindróma esetében, amikor a túszok és fogvatartóik között sajátos érzelmi kötelék jön létre, és a félelem helyett szimpátiát és empátiát éreznek a túszok azok iránt, akiket józan ésszel legalábbis megvetnének. Ilyen kiszolgáltatott élethelyzetben a szabad választásokon való részvétel nem jelenti a szabad választást is – talán ez magyarázza, hogy Magyarország legszegényebb településén a Fideszt 95% támogatta. [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Számomra csak az az egy magyarázat lehet arra, hogy a legszegényebb település 95 %-a is fideszre szavazott, hogy a jobbik hatalomra jutásával riogatták őket. A segélyből élők és közmunkások java részét is romák teszik ki. Velük rendesen megették, hogy a további segélyezések, a közmunka és védelmük biztosítása csakis az ő kormányzásuk alatt lesz adott.
A közmunkások munkakedvéről pedig tudnék mesélni. Egy részük valóban igyekezett tiszteséggel helyt állni, különösen azért, mert szerették volna, ha később is visszahívják közrabszolgaként. Nagyobbik részük viszont ha tehette, lógott. Még a nagyon "hasznos" iskolapadot is igyekeztek kerülni, pedig a hidegben örülhettek volna, hogy csak a meleg teremben kell időzniük azért a pénzért, amiért más keményen ledolgozta a 8 óráját.
Vitathatatlan, hogy nem sok az a pénz, amit a néha írni sem tudó közmunkásnak adnak, de egy részük nem is csinált érte sokat. A képzettebbeket viszont ugyanannyiért rendesen kihasználták. Ők néha még abban is reménykednek, hogy talán majd egyszer véglegesítik is ott, ahová beosztották. Csak hát miért tennék addig, míg közmunkás bérért is megteszik a feladatukat?
Egy biztos, hogy a közmunka egyáltalán nem megoldás a munkanélküliségre. Most persze nagyon jó volt a statisztikákra nézve. Aki viszont utál dolgozni, ettől sem fogja megszeretni, a normális állásra vadászó embereken pedig, akik tisztességes és folyamatos keresetre tartanának igényt, megint csak nem sokat segít. Mindezek mellett pedig óriási plusz kiadásokat és adminisztratív munkát jelent. Inkább csak jelentett a választások előttig.
nemkati
@Zsuga: Hogy így van!
Csak ahhoz tennék még hozzá, hogy nem csak a Jobbikkal, hanem a rohadék kommunisták visszajövetelével is riogatták őket, akik majd jól elveszik még a közmunkát is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.