Kövér László nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha a képviselők újra felkérnék a házelnöki posztra.

A házelnök a Hír Televízió P8 című szombat esti műsorában fogalmazott, nem érezte rosszul magát a bőrében, ezért nincs oka arra, hogy egy ilyen felkérésre nemet mondjon. "De ne vágjunk a lovak elébe, tartsuk meg a sorrendet, a választók már döntöttek, az első feltétel adott, hogy a Fidesz, mint a legerősebb parlamenti frakcióval rendelkező párt jelölje a házelnököt, és aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz az" – fejtette ki.

Az országgyűlési választási eredményre utalva azt mondta: a választók méltányolták a kormány elmúlt négy évi erőfeszítéseit, hogy a valóságos problémákat akarják megoldani és ezekért szeretnének kiállni külföldön is. A határon túli magyarok szavazati jogáról szólva kiemelte, hogy majd' 100 év után minden magyar ember szavazhatott a magyar parlamenti választáson, ha akart.

A házelnök szólt arról, hogy az új házszabály szigorúbb, de nyugodtabb törvényalkotási tempóhoz tud keretet adni. Megjegyezte: vannak olyan reformok, változások, amelyek most kezdenek elindulni vagy beérni, az államigazgatás átalakítása nem ért véget, és az oktatási rendszerben is sok a teendő. Alapvető változásokat ugyanakkor nem lát szükségesnek sehol sem.

Kövér László kitért arra is, hogy érdemi vitákat vár attól, hogy a részletes viták egy 35-40 fős törvényalkotási bizottságba kerülnek át. Ennek nyilvánossága ugyanúgy meglesz, és semmilyen értelemben nem szűkül a vita lehetősége – hangsúlyozta.

Az Európai Unió Magyarországgal szembeni eljárásaira utalva azt mondta: megérti a magyarok egy jelentős részének az érzelmeit, hogy "jobb lenne kívül, de nem lehet. Pontosabban lehet, de annak akkora ára van, ami többet ártana, mintha bent maradunk". Hozzátette: a magyar küzdelmekhez társakat, szövetségeseket kell találni, akikkel azonosak az érdekek, viszont ha nem tudnak többséget elérni, akkor alkalmazkodni kell a közös szabályokhoz, még akkor is, ha azokat ostobának tartják és "többes mérce működik". Kövér László szerint az emberek elsöprő többségének esze ágában sincs kiléptetni Magyarországot az EU-ból, fel tudják mérni, hogy a következő években várható több ezer milliárd forint fejlesztési forrás elengedhetetlen a fejlődéshez.

Mint mondta, nem hiszi, hogy a másik oldalon Gyurcsány Ferenc mint "egyfajta baloldali szélsőséget képviselő megzakkant bolsi milliárdos" központosított Európai Egyesült Államok létrehozására vonatkozó elképzelése nagy támogatottsággal bírna.

A házelnök szavai szerint a Fidesznek egy kinyújtott brüsszeli karként olyan érdekképviselet kell, amelyben "nem azzal foglalkoznak jó fizetésért, hogy hogyan tudják elárulni, feljelenteni saját hazájukat", hanem akik szót tudnak érteni másokkal, tudnak lobbizni. Semelyik szélsőséget nem érdemes választani – szögezte le, megjegyezve: a brüsszeli bürokraták lépéseikkel akarva-akaratlanul a Jobbik malmára hajtják a vizet. "Akiknek kinyílik a bicska a gumicsizmában", azoknak vonzóak lehetnek az Európa-ellenes pártok – jegyezte meg.

Kövér László jelezte: a Fidesznek arról kell meggyőzni az EP-kampányban a választókat, hogy Brüsszel felé is meg kell erősíteni a párt felhatalmazását, a külvilág tudtára kell adni, hogy a kormánypárt bírja a magyar ember többségének a támogatását. Fontosnak nevezte, hogy a Magyarországra jutó 21 mandátumból minél többet azok töltsenek be, akik a nemzeti érdekek támogatásával vannak elfoglalva.

A házelnök reagált arra is, hogy az MSZP termet nevezne el Horn Gyuláról a magyar Parlamentben. Megjegyezte: Nagy Imre neve kifejezi a nemzet egységét az Országgyűlés egyik termének ajtaján, Horn Gyuláé "finoman fogalmazva" nem az egységet, hanem megosztottságot fejezi ki. Kampányfogásnak jó volt az MSZP részéről – jegyezte meg.

Kifejtette azt is: a baloldal magánügyének tartja, hogy megújul vagy nem, de felelősségteljesen gondolkodva az országnak mégiscsak az az érdeke, hogy bármely politikai oldal kerül is az ország élére, ne kelljen attól rettegnie senkinek, hogy fenekestől felfordul az élete. Vannak hangsúlybeli különbségek, de van egy közmegegyezés, "egy olyan út, aminek van jobb széle meg van bal széle is, de világosan mindenki számára járható. Ehhez képest vannak szélsőségek, akik hol a jobb, hol a baloldali árokba akarják állandóan taszajtani az ország szekerét, eddig a baloldali árokba sikerült is" – fogalmazott.

A házelnök úgy vélte: van baloldali szélsőség is, és attól hogy nem kommunistának hirdetik magukat, attól még ugyanazokat a reflexeket mutatják a politikában. A csekistákhoz hasonlította Gyurcsány Ferenc csapatát, akiktől semmi jó nem várható. "Kegyetlenek, aljasok és mindenkin átgázolnak, ugyanúgy uszítanak egyébként, mint ahogy másoktól látjuk a jobbszélen" – jelentette ki, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc és pártja nem szalonképes egy demokrata számára. Aki vele összeadja magát, az ne hirdesse, hogy megújulni készül – fejtette ki Kövér László.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Az ország szégyene vagy te bajszos kövér kommunista disznó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Kövér elvtárs nem tudna úgy nyilatkozni ,hogy valakit meg ne sértsen.
Kövér elvtárs minden alkalmat meg talál ,hogy honfitársaiba ki nem az ő zagyvalékos identitását vaja belerúgjon,meg alázzon, és szapulja.
Cicamama55
@mate03: Az igazság az, hogy nekem az ilyen markáns, mackós ábrázatok tetszenek, úgy hogy a küllemével semmi bajom! De ha a külső ilyen sok negatív belső tulajdonsággal párosul...
sírásó
kövér elvtárs!
te lehet, hogy nagy megtiszteltetésnek tartanád, ha a képviselők újra felkérnék a házelnöki posztra, az országnak viszont nagy szégyent okoznál!!! szerintem 4 év még sok is volt belöled kövér elvtárs!
nezelodo
Istenkém, ha ezt a vöröskatona nappapa, aki találkozott Iljiccsel, megérhette volna...
pityuka
"Kegyetlenek, aljasok és mindenkin átgázolnak..."
Milyen szépen jellemzi pártját köteles elvtárs a komenyista.
vukkocska
Megtiszteltetés? 9 évre megbízták. Álszent, hazug szöveg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.