Vajon gazdasági és társadalmi szempontból pozitív hatásai vannak a gazdagok fokozottabb adóztatásának? A kérdés örökzöld. Konzervatív elméletek alapján a magas jövedelműek sarcolása visszaveti a gazdaság teljesítményét. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss tanulmánya viszont ennek ellenkezőjét állítja: a „gazdag-adó” energizálja a gazdasági növekedést. Megint mások pedig már egy „globális szuperadó” tervét fontolgatják.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
@1magyar: Így van: onnan kell elvonni pénzt, ahol van. Rengeteg olyan gazdag seggfej van világszerte, akiknek annyi pénze van, hogy soha nem fogja elkölteni. Innentől kézenfekvő a megoldás, durván adóztatni kell a gazdagokat és még így is milliárdosok maradnak.
Kezdjük nálunk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@1magyar: Ugye, Te sem hiszed, hogy ez megvalósul valaha is? :(

„Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.”
1magyar
@m.macskosz: Pedig rájöhetnének már,hogy ha a pénz csak csücsül a bankokban akkor az nem többszörözi önmagát, hiába a kamat, annak nincs értékfedezete. Dolgoznia kell!
A pénz feléli önmagát.
hetöndöe
A progresszív adózás megszüntetése Qrbánék részéről bűn volt de többet ért nekik a seggnyalóknak nyújtott hála,mint az ország sorsa.
Meg is lett az eredménye , a végkifejlet még messze van és csupán azon múlik az eljövetele,hogy meddig bírják a szegények a sanyargatást.
hetöndöe
Azért megnézném azt a lótás-futást az önkoriknál meg a földhivatalokban,ha valójában bevezetnék a vagyonadót.:-)))
nemjoezigy
Ha bevezetnék ezt több helyen, az biztos, hogy Magyarországon az utolsók közt történne ez meg.
Piszkos, mocskos politikusaink és gazdagjaink vannak. Inkább éhen halasztanák a szegény embereket, mint hogy az igazsághoz közelítően adózzanak.
Lásd az egy lépcsős adóhoz ragaszkodás. Pedig annyi pénzük van, hogy még az unokáik sem tudnák felélni.
Nem véletlenül volt-van a gazdagok kezében a vezetés és a híradás, azért uralkodó a következő idézet, ami nyomorba döntötte Magyarország többségét is: "Konzervatív elméletek alapján a magas jövedelműek sarcolása visszaveti a gazdaság teljesítményét."
Desischado
Nekik bőven lenne miből adózni, de inkább a szegényeket sarcolják a szemetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.