Az országgyűlési választásokon Budapesten a 18. kerületet magában foglaló 15. egyéni választókerületben lett a legszorosabb az eredmény.

A fideszes Kucsák László csak 56 szavazattal nyert a baloldali jelölttel, Kunhalmi Ágnessel szemben. Az első újraszámolás után Kunhalmi Ágnesék ezek után újabb fellebbezésben azt kérték, hogy az összes érvénytelennek minősített szavazólap érveényességét is vizsgálják meg.

Ezt a kérésüket a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította, de a Kúria április 19-én nekik adott igazat – írja az Index. Ez azt jelenti, hogy a kerületben újra megvizsgálják az összes érvénytelennek minősített szavazatot is.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@bencemacska: Én nem, de ahogy próbálod előadni az mintha azt sugallná hogy te igen...:)
bencemacska
@Csizmás Kond: Csak annyit szerettem volna közölni, hogy sokszor késhegyig menő vita folyik azon, hogy valamelyik szavazat érvényes-e.
Persze, ha nagy a különbség, akkor nincs jelentősége a vitatott szavazatoknak, és mindenki toleránsabb.
Csizmás Kond
@bencemacska: Szerintem ki csak arról van szó, hogy valaki kihasználja a törvényadta lehetőségeket...mégha tudja is, hogy nincs értelme.
bencemacska
@Csizmás Kond: Ő nem tudhatja, hogy van-e értelme. Az újraszámolásnak akkor van értelme, ha az teljes körű. Hogy egy-egy körzetet, vagy egy csoportot (pl. rontott, stb) számolnak újra, annak semmi értelme.
Egyébként: "A remény hal meg utoljára".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.