Egy hét múlva véget érnek a téli közmunkaprogramok, de a hátrányos helyzetű települések polgármesterei még mindig nem tudják, mit mondjanak az ebben részt vevő munkanélkülieknek – írja a hvg.hu.

Az viszont biztos, hogy egyelőre csak a korábbinál jóval szerényebb keretszámokra pályázhatnak, így sokan április 30-a után munka és megélhetés nélkül maradhatnak.

A Belügyminisztérium szerint ugyan rendelkezésre áll a pénz, és ígérik, elindulnak majd új programok, de ebből egyelőre kevés látszik. Azt a tárca is elismeri, hogy a közfoglalkoztatás egyes elemeit "felülvizsgálják" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Borsodban például rögtön a választások másnapján, április 7-én megérkezett az önkormányzati hivatalokba a levél, hogy felejtsék el a korábban tervezett közmunkáslétszámot, és írják át a közmunkapályázatokat. Járdánházán mintegy 300 munkanélküli van, az önkormányzat közülük 162 embert szeretett volna bevonni a programokba. Többszöri módosítás után kiderült, hogy mindössze 64 főre nyújthatják be pályázatukat, miközben május 1-től 146 fő esik ki a téli közfoglalkoztatásból. Nekik Kovács Gábor polgármester mindössze annyit tudott mondani: kapott ígéretet hosszú távú közfoglalkoztatásra, de hogy hány főre és mikortól, arról még nem tájékoztatták.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Én a választások után úgy gondolom, hogy nem fogok senkit sajnálni, különessen. vidéken Mindenkinek meg volt a lehetősége a helyes döntésre, nem tette, most vessen mindenki magára. Aki hitt a fidesznek megérdemli, soha nem volt olyan szegény, hogy ne tudott volna ígérni és az embereket átverni! Ez kellett az embereknek, hát megkapták, önként és dalolva választották újra ezt a hazug nép nyúzó kormányt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@radios45: @radios45: ha jól emlékszem múlt időt használtam - ha mégsem akkor jelzem ez volt a múlt. Politikusaink ma ugyanúgy kollaborálnak és eladnak bennünket mint anno Horthy a zsidókat.
Nil
@radios45: én is nyugodtabb lennék ha a gyerekeim nem lennének Magyarországon
szaboria1
Tegnap panaszkodott a szomszéd, hogy vége lett a nagy iskolázásnak és nem lesz most közmunka csak akkor ha majd indítják a csatorna építést a városunkba.
Boszi27
@Citromka: Nem jönnek rá soha semmire. Sajnos. Az Unó, a multik, az IMF az "emút 8", Gyurcsány, Bajnai, még 2018-ban is bevethetőek lesznek ebben a szavazó-közegben.Iskolázottnak mondható ember ezt írja:"Orbán Viktor szemöldökei melegséggel töltik el a magyar lelkeket", akkor itt nagyon nagy a sötétség.
Citromka
@Boszi27: Anno nagyapám mesélt a Rákosi-korszakról. Kísérteties a hasonlóság! Akkor is volt olyan sötét elme,aki önként adta oda, a családja szájából kivéve, az utolsó kiló gabonáját is, és még örült is, hogy ő milyen jó hazafi, mert ezzel megdönti a kapitalizmust! Rákosi is folyton harcolt, viktor is, valami láthatatlan, saját zavaros agyukban megszületett ellenséggel. Most nem ilyenek ezek a sötét agyak? Örülnek, hogy elvesznek mindenüket, mert viktor szemöldöke melegíti őket! Hát, ne is melegítse őket más! Az talán használna.
evacica
@tavaszi:Hogy ki nem lát tisztán arról beszélhetnénk. Agymosásod tökéletes, stílusod hagy némi kívánni valót maga után de nálatok ez természetes. Ami meg a szeretet vezéretek programja A FOLYTATÁS, na de minek a lényúlásnak és a harácsolásnak? persze ez is egy program neki és nektek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.