Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház igazgatója, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről.

Nagy Kristóf fafaragó művész műalkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

A fakereszt fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel – áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján" – idézi a közlemény az igazgató szavait.

Dörner György nem először dolgozik együtt Nagy Kristóffal, a művész készítette a Jézusfaragó ember című előadásban látható Jézus-szobrot is.

Az egyhetes rendezvénysorozaton formabontó produkciók és templomi előadások is láthatók, meghívtak egy madridi társulatot, emellett beszélgetések és koncertek is szerepelnek a műsorban.

A programok két helyszínen, az Újszínházban és a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban zajlanak Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével, aki a nyitónapon a fakereszt felavatásán is részt vesz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prielle
Dörner feltalálta a spanyolviaszt!
Rendben van, legyen fakeresztjük, de ennél fontosabb lenne, ha az előadásokkal a szeretet, a tisztességes életvitel hagyományait teremtené meg!
Köszönjük, az uszításokból, a kirekesztésekből, a megfélemlítésekből elegünk van!
Nil
Böjte Csaba minden eddigi jótettét felülírja hogy milyen politikai oldal mellé állt.
Megmérettetett és könnynek találtatott.
Sajnálom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.