Ha tetszik, a nyugati országok nézőpontjából önkritikus cikkben elemzi a külföldről nézve kétarcúnak látszó orbáni politikát a Deutsche Welle – olvasható a Napi.hu cikkében.

Az "Orbán szereti utálni Brüsszelt" címmel közölt összefoglalóban a lap megemlíti, hogy a magyar miniszterelnök nem csinál titkot az EU-val szembeni kritikájából, ám eszébe sem jutna, hogy nyílt szakításig vigye a konfliktust Brüsszel és Budapest között.

Az Európai Néppárt kongresszusán Európa-pártinak mutatkozott, például gratulált José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének az eurózóna adósságválságának sikeres kezeléséhez. Emellett arra biztatta az európai államokat, hogy a krími válságra válaszul álljanak ki demokratikus értékeik mellett.

Egy héttel ezt követően választási nagygyűlésén több százezer támogatója előtt egészen más hangot ütött meg. Arról beszélt, hogy Magyarország ellenségei jóval nagyobbak és erősebbek, mint az ország. Ezzel az EU brüsszeli főhadiszállásán dolgozó tisztviselőkre utalt – olvasható a Napi.hu cikkében.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orbán Viktor pártja csakis egy súlyosan beteg társadalomban győzhetett az után a dúlás után, amelyet az utóbbi években véghezvitt. Nem csupán az elmúlt négy évben, hanem már az első kormányzása idején, majd ellenzékben is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
@spu00: Èn absolute tudok Szozaldemokrata kormányokról akik az országaik gazdaságát nem tették tönkre, söt. Ezenkivül Ön miert gondolja, hogy aki nem a fidessel van az feltétlenül az mszp-t vagy a fidesz kisöccsét a jobbikot válassza. Nos én eggyiket sem választom. En majdnem mindig a szociáldemokratáknak adom szavazatom vagy esetlegesen a zöldeknek. "Önök nem kiabálnak, orditanak" kiktöl hangzott a média a válsztások elött. Kik orditoztak? Melyik párt volt a leghangosabb??? A mi aranykorunkban 13 % ert sikerült a piacon pénzt szerezni. Ellenben a bovli országnak most kamat nélkül adják a kölcsönök? Ezenkivül azokat az eszméket amiket Ön itt felsorolt az IMF-fel kapcsolatban azt orbán és pártja találta ki. Alapja NULLA !!! Ellenben ön és kollégai hiszik ezt mint a szentirást. Az EU-val kapcsolatosan, kizárolagosan olyan projektek jönnek ebben az országban létre amit az EU 97 % -ban finansieroz. Semmi de semmi más megmozdulás nincs.Leirta, hogy orbán nem EU ellenes. Oh de még mennyire az. Az EU az eggyetlen aki még valamennyire megtudja akadályozni azt, hogy teljesen ceausescut kövesse Igaz az EU- Parlamentben csupán két centis kalappal egytt és nem tulságosan meri véleményeit hangoztatni. Igaz a szciáldemokraták már nagyon hagosan nyilvánitják ki azon véleményüket, hogy Magyarországnak el kell hagynia az EU-t. Merkelnek az álláspontja viszont az, hogy addig amig bent van az ország addig ellenörizhetö orbán örülete. orbán azert nem lép ki az EU-bol, mert akkor nincs aki az országot is valamennyire finansiorozza és a csókosoknak sem jutna annyi. Csupán az eu-s pánzekkel való elszámolásokba csusznak mindig több százmillios hibák. Az államadóság történelmi szinten van. Természetesen Ön ezt másképpen látja. De én nem akarom Önt abból a burokból kilökni ahol él, bizonyára a kádárkorszak maradványa. Mert embereket akiknek beszükült horizontjuk van nem lehet semmiben az ellenkezöjéröl meggyözni. Ön maradjon abban a hitben, hogy Magyarország skandalöze kormánya a...
libelle
@libelle: a világ legbrilliánsabb bandája.
spu00
@libelle: Tudja, aki nem tud különbséget tenni a szocialista és a szociáldemokrata között. az elsőként tanulja meg és tanulmányozza a két irányzatot, azok tevékenységi körét, eredményeit, s utána próbálja meg ilyen irányú véleményének közlését. Továbbiakban, ha nincs tisztában a történések eredményeivel, az elvárható tevékenységek miértjével, akkor miért ír véleményt az elmúlt időszakról? Valamit hallott, de hogy miről azt már nem tudja, de szük ismeretének tudatában felvilágosultnak, vélemény nyilvánításra késznek érzi magát.Még nem tart ott, de ha ezt bevallja, s kérdésként teszi fel ismeretének függvényében, akkor kaphat kétféle választ. Vagy az Ön által képviselt oldaltól, vagy a mi oldalunktól, jobb esetben mind kettőtől, s azok ellenőrzése után alakítja ki véleményét, s azt közli.Ez lenne a korrektebb,de hát Ön tudja!
libelle
@spu00: Och én nagyon is tudok különbséget tenni a szocialista és szoziáldemokrata pártok között. Gondolom Ön nem érti azt , hogy én miröl beszélek. Ezenkivül a hireket én nem megszürten kapom és nem állami fideszi médiát nézek hanem nemzetközit. Valamit én halottam de nem tudom , hogy mit Közlöm Önnel , hogy én nem szoktam valamiket hallani és amiket hallok azokat abszolut tudom értékelni és maximálisan tudom, hogy miröl van szó. Önnek szép életet majd esetleg még 2-3 év mulva is kis fideszes MAUS
koszpeko
@tavaszi: Úgy ahogy 6-án?
Tehát átrajzolják a térképet és úgy van 2/3,hogy 27% fityisz 34% egyéb párt?
Ez a többség a fityisznél?
koszpeko
@tavaszi: Nem te vagy az a vén asszony aki énekelt a Szélesnek a tévéjében (echo),hogy tesz majd a zsebedbe pénzt az Orbán vagy az aki azt énekelte,hogy ki Viktort megbántja nagy kést a hasába?
Vagy nem te költötted át a Kossuth nótát Orbán Viktorra?
Az a hosszú nyelvű stílus meg van ahogy olvaslak.
Te mersz vörös hordázni?
Vagy komcsizni?
Történelmi és dokumentumos ismereteimből a legsötétebb Rákosi korszakot idézitek.
Ez már személyi kultusz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.