Az OTP stabilitását az az elképzelhetetlen fejlemény sem rendítené meg, ha elveszítené minden oroszországi és ukrajnai befektetését – jelentette ki a bank elnök-vezérigazgatója a Bloomberg hírügynökségnek adott, csütörtökön megjelent interjúban.

"Ha minden befektetésünket elveszítenénk Oroszországban és Ukrajnában, a tőkemegfelelési mutatónk (Tier 1) akkor is 12 százalék fölött maradna" – mondta Csányi Sándor.

Hozzátette: a magyarországi bankszektor konszolidációja hosszabb időt vehet igénybe, mint azt korábban gondolták. "Az a négy-öt bank, amelyről azt híresztelték, hogy kivonul Magyarországról, középtávon valószínűleg így tesz majd" – mondta.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke 2013 decemberében úgy nyilatkozott, másfél éven belül négy, külföldi tulajdonú nagybank kivonulhat Magyarországról.

Csányi Sándor szerint az adóterhek elveszik a kedvüket a bankoknak a magyarországi befektetéstől, és még esetleg arra is ösztönözhetik néhány pénzintézet anyabankját, hogy még több tőkét vonjon ki az országból.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy nem lepné meg, ha a magyar kormány olyan lépéseket fontolgatna, amelyek egyoldalúan érintik a bankokat, de ezeknek a lépéseknek a hatása már kisebb lenne, mint a devizahitelek előtörlesztése. Csányi Sándor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az árfolyamgát rendszerének további kiterjesztése minden érintett félnek hasznos lenne.

Az OTP vezetője az ukrajnai helyzetről még elmondta, hogy a jelenlegi körülmények között a válságot pozitívan lezáró végkifejlet nélkül "nehéz lesz az ukrajnai bankunknak profitot termelnie".

Az OTP oroszországi üzletága Csányi Sándor szerint  a megugró kockázati költségek ellenére is "remélhetőleg nyereséges marad" 2014-ben, még úgy is, hogy lesznek veszteséges negyedévek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
"Csányi: négy-öt bank is kivonulhat Magyarországról"... ez volt a cél kell a piac az új bankoknak takarékszövetkezeteknek . Lesz közgép bank ? mészáros- mészáros bank ?, széles takarékszövetkezet ? .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
"Csányi: négy-öt bank is kivonulhat Magyarországról"

Mi az mar csanyi is ezzel jon?
eltolcsinak sem jott, akkor csanyi miert lenne sikeresebb jovobelato?
Senara
"Csányi: négy-öt bank is kivonulhat Magyarországról"... ez volt a cél kell a piac az új bankoknak takarékszövetkezeteknek . Lesz közgép bank ? mészáros- mészáros bank ?, széles takarékszövetkezet ? .
kamazuka
Országos Takarék Pénztár.Valamikor egy jelentős név volt.Ma is az.Már megint képzelődöm.Akkora pénzvagyont termelt össze,hogy megérte leány bankokat nyitni több országban.Érdekes momentum lehet,honnan ez a busás zseton.Aki járt már tőlünk keletebre s használta e pénzintézet által kibocsájtott kártyát egy vásárláskor a kártyahasználat kamata 3-5%,ezzel szemben itthon akár 16-18% is lehet.Így könnyű.
magyarbakancs
Nem is kell két banknál több Magyarországon.
vukkocska
Hát erre megy ki az egész játék, hogy lehetőség szerint csak az OTP maradjon, mint egyeduralkodó bank. Ez jó a Fidesznek, és jó Csányinak. Az, hogy mi nem választhatunk a bankok között, hogy nekünk mi a legjobban megfelelő, az nem érdekes. Mert a Fidesz a népért dolgozik, küzd és harcol.
szöszmösz
A nép nem a fosztogatók előtt áll sorban, hanem az osztogatók előtt, a Blahától a Vas utcáig .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.