Egyetlen olyan kérdés sincs, melyben ki akarna egyezni politikai vetélytársaival a miniszterelnök, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika" felpörgetését – írja a hvg.hu.

Élénk vita folyt a Fidesz egyes vezetői között már az április 6-i választás előtt, majd azt követően is, hogy milyen irányt vegyen, milyen stílusú legyen a harmadik Orbán-kabinet – értesült a hvg.hu több kormánypárti forrásból is.

Több forrásunk is elismerte, hogy a Fidesz vezetői valóban egy új rendszerként tekintenek az 2010 és 2014 között megszültetett alkotmány, kétharmados törvények és intézmények által meghatározott politikai-jogi, hivatali szerkezetre.

A további kilátásokról egy magas rangú kormányzati forrás azt mondta: „Konszolidációt csak azok követelnek, akik félnek 2018-tól. A miniszterelnök úgy látja, ha ilyen nehéz, konfliktusos négy év után ilyen győzelmet értünk el, akkor négy év múlva is sikerülhet".

Arról, hogy milyen viszony alakulhat ki a baloldal és a Fidesz között, egy másik forrás így beszélt: "A kampánystáb egyik ülésen felvetődött, mi lesz, ha annyira szétlőjük a baloldalt, hogy nem érik el a 15 százalékot és kiesnek. Volt, aki azt mondta, egy ilyen nagy arányú Fidesz-győzelem magyarázhatatlan lenne Európában. Orbán viszont azzal vágott vissza, hogy a vagyona felét odaadná, ha a baloldal kiesne".

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Neked nincs vagyonod k*csög, mert életedben nem dolgoztál, az én pénzemmel meg ne dobálózz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@tavaszi: amikor vesztettek mindent megtettek hogy a konstruktív ellenzék álarca mögé bújva- kifelé ezt kommunikálták - semmit nem szavaztak meg ami segítette volna az országot - kivonulgattak.
Sajnos tény hogy a baloldal nagyon sokat segített nekik a hatalomra jutában és megtartásban. Az MSZP nélkül sosem jutottak volna hatalomra és nem is tarthatták volna meg
Dr. Felipe
Miért van az hogy minden diktátor úgy gondolja hogy ő sosem bukik meg. Pedig minden diktátor megbukik egyszer. Bolseviktor elvtárs is akkorát fog bukni hogy ilyen bukást még nem látott Európa.
petike
@Dr. Felipe: Pedig a szomszédban elég nagyot bukott Csau, tanulhatnának belőle.
Dr. Felipe
@petike: Bizony, annál nagyobbat már nem lehet bukni.
spu00
Miért nem tudnak Önök tanulni a 40+4+8 évek buktáiból? Önök valószínű, hogy mazochisták, mert még mindig azon idők dicső lovagjainak vissza jövetelét szeretnék a jelenlegi szegfűsök alakjában. Szerencsére az emberek nem vevők rájuk. Látták az elsején nekik tapsolókat, látszott rajtuk, hogy nem tudják miért vannak ott, még egy gyatra mosolyra sem tellett, vagy lehet, hogy több fülük volt, mint foguk, s ezért nem volt mosoly.
miazavalami
@spu00: Ajjaj! Ki akarja szerinted visszahozni a kommunistákat?
És kire gondoltál a 100 millió áldozat emlegetésekor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.