Pásztor István gyalázatosnak tartja és szörnyű jelenségként éli meg, hogy kedden tüntetők szidalmazták és megköpködték Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező vajdasági politikus a szabad véleménynyilvánítással való visszaélésnek nevezte a történteket.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az MTI-nek telefonon nyilatkozva megerősítette az Origo hírportál beszámolóját, hogy a Parlament előtt a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás – aki az elmúlt parlamenti ciklusban a Jobbik-frakció tagja volt – a megafonon keresztül megszólította őt, és ezután tüntetők egy csoportja körbevette, szidalmazta és megköpködte.

Pásztor István az MTI-nek azt mondta, "minimum gyalázatként", "szörnyű jelenségként" éli meg a történeteket. "Nemcsak énmiattam problémás, hanem a teljes társadalom szempontjából" – fogalmazott, megjegyezve: a történteket a szabad véleménynyilvánítással és a gyülekezési joggal való visszaélésnek tartja.

A VMSZ vezetője, a vajdasági parlament elnöke a Jobbik elhatárolódó közleményére utalva azt is aláhúzta, "az, aki a szellemet kiengedi a palackból, az felelős a szellem" utóéletéért is. "A hócipőm tele van azzal, hogy a jobbikosok folyamatosan megpróbálják megmondani, nekünk mit kéne csinálni (a Vajdaságban), aztán fogják az aktatáskájukat, és hazamennek Budapestre" – mondta Pásztor István.

A Jobbik kedden azt közölte, Gaudi-Nagy Tamás nem tagja, már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Csak abban reménykedhetünk, hogy a határainkon kívül élő magyarok visszatérnek a saját, talán még nem teljesen megromlott gondolkodásukhoz, okosan, türelmesen élik az ott lévő törvények, szabályok szerint elvárható életüket, azaz kitűnő román, szerb, szlovák, horvát, szlovén, ukrán és osztrák állampolgárokként és ez mellett jó magyarok is maradnak, akik minden nap tesznek azért, hogy a magyarságuk ne kopjon el teljesen. Érdekképviseleteik maradjanak távol a hazai elvadúlt politikától, maradjanak távol a provokációktól, a radikális megmozdulásoktól, az utcai menetelésektől, a látványos budapesti tömegrendezvényektől. Így talán ismét korrekt, elfogadott partnerei lehetnek a szomszéd országok politikai, kulturális, gazdasági szervezeteinek. Az összekötő kapocs sokféle, sokszínű formáit kell tovább építeni, szépíteni. Különösen az ifjúság számára kell tovább mélyíteni az anyaországgal való okos, értelmes, becsületes kapcsolódási lehetőségeket.Talán még menthető az a sok - egyébként hasznos - tett, amit Magyarország eddig nyújtott honfitársainknak.Csak a hazai politika exportját kell abbahagyni. Az országgyűlési " rendfenntartó szervezet " parancsnoka de különösen az ő elöljárója pedig felelősséggel tartozik Pásztor István kíséretének, védelmének elmulasztásáért .
Senara
"A hócipőm tele van azzal, hogy a jobbikosok folyamatosan megpróbálják megmondani, nekünk mit kéne csinálni (a Vajdaságban), aztán fogják az aktatáskájukat, és hazamennek Budapestre" – mondta Pásztor István...A délszláv háború végén a jobbik még sehol nem volt, Fideszes politikusok jártak ki sokáig megmondni a tutit . Ahogy Ceaușescu bukása után sem a jobbik osztogatta a tanácsokat . ...az, aki a szellemet kiengedi a palackból, az felelős a szellem" utóéletéért is. " ...bizony volt valaki aki beígért taslikat elfelejtette kiosztani önös politikai érdekből .
Desischado
De a jobbik soraiból került ki, és szerintem titokban az egész párt így gondolkodik, és így cselekedne, csak egyelőre ezt még nem engedhetik meg maguknak! Remélem, nem is jön el ez az idő! Ami a határon túli magyarokat illeti, én megutáltam őket, és nem érdekel, mi történik velük! De így bánni egy vendéggel, ez a legalja, és a fideszre sem vet jó fényt, mert ők hívták meg a Vajdasági politikust, és biztosítani kellett volna őt minden esetleges atrocitástól. Ha orbán a házamba jönne, a falakon belül úgy bánnék vele, ahogy kell, de ha már a kerítésen kivül lenne, akkor más a helyzet, de a vendégjogot nem illik megsérteni! gaudi egy bunkó paraszt, és a pártja sem külömb, hiába mosakodnak ezerrel! Ez a viselkedés tükrözi ennek a bandának a felfogását, amit gaudi csak demonstrált!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.