A Fidesz EP-kampányának szlogenjével összhangban munkahelyükre ballagó kormánypárti képviselőket kérdezett a hvg.hu arról, hogy vajon ők mit üzennek Brüsszelnek, illetve hogy kell érteni a "tiszteletet a magyaroknak!" követelést.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ha azt írom, hogy ezek a véglények igazi férgek és rettegnek a kenyéradó gazdájuktól, úgy ugatnak és csaholnak, ahogy az elvárja tőlük, kitiltanak. De azért leírom. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@lópicigáspár: A normarendszer természetesen nem jelentheti azt hogy azok, akik azt alapjaiban lefektették, ne gondolkodjanak tovább, ne alkothassanak újabb és még jobb szabályokat és erkölcsi normává fejlődő törvényeket. El sem tudnám képzelni, hogy ez a permanens fejlődési folyamat leálljon, megálljon. Éppen a bunkók számára fontos, hogy szabályokat tanuljanak és azok betartásával éljenek. A többi, úgy tűnik tovább tud lépni, anélkül hogy agyonnyomnák az általuk létrehozott szabályrendszer elemei.Bár, ha most alaposan körüljárod a magán - és társas vállalkozások alapításával és mindennapi működésével kapcsolatos szabályrendszert, azt látod, a bunkók többen vannak, olyannyira, hogy már ők alakítják az újabb és újabb szabályrendszert. Ebből már kilépni sem lehet, mert arra is elmarasztaló, de legalább is hátrányod származik. Hogy ne hajtsam magam ellentmondásba, ebből a szabályrendszerből csak a kriminológiai kategóriába tartozó egyedek tudnak " nyereséggel " kilépni. A nagyon ügyesek nem ma, hanem holnap buknak meg valami apróságon. Minden addig veszélytelen, amíg el nem jutnak hozzád.Ha már ott vannak, neked annyí. Minden szabálynak megfelelni lehetetlen.
De én általában kultúr- és politikaerkölcsre gondoltam.
lópicigáspár
@világlátó: A társadalmat két csoportra lehet osztani. Az etikusokra és az etikátlanokra. Az etikai normákat pedig az aktuális etikusok határozzák meg, így az sosem lesz állandó, minden csak nézőpont kérdése. :-)
Yoda69
A FIDESZ RABIGAJABOL CSAK IGAZI FORRADALOMMAL LEHET KITORNI!

Amig a ciganyokat, kettos magyarokat, es egybites fideszfanokat konnyeden megvasarolja a fidesz, addig mindig meglesz a kello alaptabora (kb 2 millio szavazat) hogy sakkban tartsa a magyar nepet.
Nem kell hozza matematikai zseninek lenni, hogy innen demokratikus uton nincs kiut, mert a fidesz a demokracia szabalyait meghagva kerult es marad hatalomban (csakugy mint hitler is)
világlátó
@lópicigáspár: Az etikai normák, amint érzékelhetjük nem mindig az etikusok által meghatározottak. Nem ismerem az új alaptörvényt, csak sokszor hallom, annak bírálatát.
Nem etikus, ha csak egy szűk politikai érdekcsoport kedvére való az alaptörvény.
Nem etikus az uralkodó kisebbség által megalkotott választási törvény. Nem etikus az ilyen vad Európa szkepticizmus akkor, amikor ennyi pénzt folyósítanak nekünk. De fordítsunk ezen egyet, nem etikus hogy állandóan szemtelenkedünk az EU.-val. Ha nem jó ez nekünk, vizsgáljuk meg a lehetőségeinket, mérlegeljünk, majd indítsunk el egy etikus kilépési folyamatot, anélkül hogy elfogadhatatlan sértegetéseket üzengetünk nekik.Az etika az első száz leggazdagabb listájának " pofánkba vágásával " is brutális.
Már teljesen világos mindenki előtt / az első százat kivéve / hogy a polgárok nem akarnak / és nem tudnak / piacgazdaságot, öngondoskodást. Állami juttatásokat, kis korrupciós lehetőségeket, paraszolvenciával, számlanélküliséggel kis kiváltságokat akarnak. Csak több szabadságot és nyugatibb életszínvonalat szerettek volna.Mindezt verseny, hercegi méretű magánbirtokok és ilyen óriási jövedelemkülönbségek nélkül.
A piacgazdaság ezért sem működik. A szereplők közül kevesen és alig ismerik a játékszabályokat, ráadásul egy szűk mag magához vonta azok megfogalmazását, lásd a privatizáció, a kárpótlás, stb. anomáliáit.Az aktuális hatalom a kiskapuk használatával a vazallusainak és a strómanoknak játszotta át a vagyont, az ország javait, a nép javait. Legitimálták a csalást, a lopást , ehhez igazították a szabályokat, az államfüggőség totálisan kialakúlt és még ma is alakul.Az egyén / az állami vezető, / felelőtlenséget élvez, a bizalmatlanság és a képmutatás állandó jellemzője a közéletnek, a magánéletnek. Az etikusok ilyen világot teremtettek. Én akkor most melyik etikai oldalhoz húzódjak?
mariaberta
Brüsszel már nem üzen ilyen marhaságot, az ő üzenete sokkal fájdalmasabb. Halat ugyan mi főzhetünk, bár pénz az most éppen nem jön halacskára. Azt egyelőre saját pénzen kell megvásárolnunk.
Fogadja pártunk és kormányunk őszinte jókívánságaimat az eredményes munkához.
gibgab
Krumplistésztát akarunk! Tartsák tiszteletben a krumplistésztát! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.