A következő ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk – ígérte Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese, a KDNP elnöke a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kitérve a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a héten ért incidensre, azt mondta: pár nappal ezelőtt "néhány figura" megtámadta a határon túli magyar vezetőt, aki a külhoni magyarság egyik legjelentősebb személyisége, és akinek a délvidéki magyarság köszönheti a kulturális autonómia megvalósulását. Neki köszönhetik az ottani honosítás levezénylését, és azt, hogy a délvidéki magyarok ott ülnek a belgrádi parlamentben, hogy megszüntették velük szemben azt: a magyarok bűnös nép, és nem kaphat kárpótlást.

Ezt az embert támadták meg provokátorok vagy őrültek, vagy esetleg mindkettő, akik őt leginkább "a nyilas házmesterekre" emlékeztetik – mondta. Hozzátette: a határon túli magyarság nem fogja elfelejteni ezt a támadást, ahogy nem felejti el 2004. december 5-ét, "a gyurcsányi nemzetárulást". A határon túli magyarok 95,5 százalékban szavaztak a Fidesz-KDNP-re – emlékeztetett, majd megjegyezte: sem a szocialistáknak, sem a Jobbiknak nem adtak egy-két százaléknál többet, "lehet még ez is sok volt". Kiemelte: 130 ezer külhoni magyar levélben és 80 ezren – itteni lakcímmel – két szavazattal támogatták a  szövetséget.

Egymillió munkahely helyett egymillió új magyar állampolgár?

Felidézte, hogy négy évvel ezelőtt azt ígérte, a ciklus végére meglesz az ötszázezer új, esküt tett magyar állampolgár. Ezt messze meghaladták – mondta, majd úgy fogalmazott: most azt ígéri Orbán Viktor miniszterelnöknek és a nemzetnek, hogy négy év múlva, a ciklus végén meglesz az egymillió új magyar állampolgár, akik tudják, "ez a nemzet a nemzetük, ez a haza a hazájuk és akik tudják, hogy hogyan kell szavazni".

Kitért arra is: példanélküli Magyarország és az unió történetében a második alkalommal, kétharmados többséggel megnyert választás. Mint mondta: jó esélyük van, hogy májusban az EP- és ősszel az önkormányzati választásokat is megnyerjék. Szerinte sok oka van ennek az eredménynek: szavazóik szeretete, hűsége, a kormány emberfeletti munkája, a hibátlan kampány. Megjegyezte: a baloldalon az egymással szembeni gyűlölködés, intrika olyan, mint "egy tál skorpió", ha már másba nem tudnak harapni, akkor magukba marnak. Hitet téve a frakciószövetség mellett kitért a KDNP világnézeti párt voltára, és rögzítette: a keresztény civilizáció és a magyar nemzet történelme egymástól elválaszthatatlan.

A közelgő EP-választások előtt azt mondta, hogy a szocialisták megszokták a KGST-ben, hogy szervilis módon kiszolgálják Moszkva érdekeit. Most ugyanígy kiszolgálták Brüsszel érdekeit, hiszen képviselőik nem átallottak Magyarország ellen szavazni, hogy forrásokat vegyenek el hazánktól. Egyidejűleg ott van a felelőtlenség a másik oldalon, amelyik azt mondja, hogy lépjünk ki az EU-ból. Hová, Ukrajna mellé, a senki földjére? – tette fel a kérdést. Rámutatott: pontosan tudják, hogy az Európai Unió nem a magyar történelem célja és beteljesülése, hiszen Magyarország volt az unió előtt, és bizonyos benne, hogy lesz utána is. Ugyanakkor az EU egy eszköz a magyar nemzet "életérdekeinek", céljainak megvalósítására és ez a cél nem lehet más, mint a magyar nemzet megmaradása és a magyar emberek életminőségének javítása. Ők olyan uniót akarnak, amely nem Cohn-Bendit devianciáit, hanem az alapítóatyák által képviselt keresztény civilizációt és az európai nemzetek, így Magyarország tiszteletét jelenti – fejtette ki a KDNP elnöke.

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője arról beszélt: Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem az egész nemzetet bevinni. Szavai szerint ők nem megalázzák a határon túli magyarokat, hanem segítik őket a felemelkedésben. Mint mondta, a pártszövetség EP-listáján ott lesz minden külhoni magyar nemzeti közösség képviselője, s utalt arra, a párt fogyatékkal élő képviselője, Kósa Ádám is komoly elismerést vívott ki munkájával. Magyarország csillaga emelkedőben van Európa egén – jelentette ki.

Úgy vélte: Magyarország "a kitaposott, de már sehova nem vezető régi helyett új úton indult el", az áldozatos munka kezdi meghozni az eredményeket, s a válságból tanultak egész Európa hasznára lehetnek a megújulás során. Jelezte: a kormány felhagyott a baloldal által követett politikával, amely az EU-t nem partnernek, hanem végrehajtandó utasításokat váró szervnek tekintette és amelyhez "szolgaian igazodhat".

Kijelentette: elvárják, hogy az unió ne szóljon bele olyan ügyekbe, amelyeket helyben hatékonyabban meg tudnak oldani, s helyette olyan mindenkinek fontos feladatokkal foglalkozzon, mint a független európai energiapolitika. Úgy vélte: Európának újraiparosításra, olcsó energiára, rezsicsökkentésre, a kis embereket nem túlterhelő tisztességes közteherviselésre, a nemzeteket, falvakat, városokat, családokat tiszteletben tartó, rájuk építkező politikára, segély helyett munkára, a fiataloknak foglalkoztatást adó gazdaságpolitikára van szüksége, amilyen az Orbán-kormányé. A párt EP-választási kampányának mottóját idézve azt üzente Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak, el a kezekkel az alaptörvénytől.

Minél nagyobb felhatalmazást kap a Pelczné Gáll Ildikó vezette Fidesz-KNDP-s európai parlamenti lista, annál több erő lesz megvédeni a magyar munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a bankadót, a magyar földet, az Erzsébet utalványt, a plázastopot, a magyar akácot és a pálinkafőzés szabadságát – sorolta.

A rendezvényen fellépett többek között Szirtes Edina Mókus és zenekara, Csizmadia Anna vajdasági népdalénekes, a Ghymes, és Keresztes Ildikó.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mi ez ha nem hazaarulas?
A magyar fiatalokat eluldozik sajat hazajukbol, hogy a helyukre, kinaiakat, ciganyokat, kettos magyaraokat es meg ki tudja kiket toborozzanak, csak azert hogy azuk majd rajuk szavazzanak 2018-ban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bögöbö
"Kitért arra is: példanélküli Magyarország és az unió történetében a második alkalommal, kétharmados többséggel megnyert választás."
Ja, ebben mondjuk igaza volt. Sehol sincs olyan, hogy valaki 44 %-al behúzza a kétharmadot, csak nálunk, Orbánisztánban. :)
human
Mikola megmondta, ha újra 4 évet kapnak és a külhoniak is megkapják a magyar állampolgárságot az 20 évre eldönt mindent.
youtu.be/LjqGzDqftRw
mariaberta
"Bocsáss meg Istenem, nem tudják mit cselekszenek." De legalább megismerik az Orbán kormány mindent elsöprő "Magyarország jobban teljesít" tevékenységét. Úgy kell nekik.
mariaberta
@Levendula: Ezért kaptak kettős állampolgárságot, a magyar- magyar fizet, ők meg megkapják a kiérdemelt támogatást.
De ha idejönnek, legalább élvezzék is ki Orbán kormányzásának minden előnyét, nem különben hátrányát is.
kkalman
Az újabb 2/3 egyik oka a "hibátlan kampány".
A kampány valóban hibátlan volt. Volt sárdobálás, sokszor burkolt anyázás, és a választási program: "folytatjuk".
Erre adta a szavazatát a "2/3", ami még a fele se a leadott szavazatoknak. Az pedig, hogy már munkahelyet sem ígérnek, csak egy millió új szavazógépet, a pofátlanságukat jelzi, ami már eddig is megvolt, csak az újabb választási győzelem után felerősödött.
El tudom képzelni, mekkora mellényük lesz az EU és az önkormányzati választások után, ha azokat is megnyerik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.