A sörözők mellett a fodrászoktól és szoláriumoktól is beszedné a jogdíjat az Artisjus.

Azt mondják, ha a fodrásznál szóló rádió – hát még, ha a számítógépről az mp3 –, az közvetetten többletbevételt eredményez.

A BEOL beszámolója szerint egy 3 csillagos, 20 férőhelyes szállodának havonta 6387 forintot kell átutalnia, miközben például egy 50 négyzetméternél kisebb szoláriumnak az alapdíj havi szinten 2819 forint. A jogcím pedig a "gépzene-felhasználás".Az Artisjus le is mérte: tavalyi felmérésük egyértelműen rámutatott: a vendéglátóhelyeken, ahol volt valamilyen zenei szolgáltatás, az alapvető termékek – kávé, sör – ára markánsan magasabb, mint ott, ahol ez nem volt elérhető.

Az Artisjus stratégiai vezetője a BEOL-nak azt mondta, "elsősorban arra törekednek, hogy hosszú távon rendszeresen zenét szolgáltató, elégedett, jogdíjat fizető partnerek legyenek az üzemeltetők". Ennek jegyében az Artisjus területi képviselői folyamatosan megjelennek az ország üzleteiben, vendéglátóhelyein, szálláshelyein, és mindazon nyilvánosan elérhető helyeken, ahol zenei szolgáltatás elképzelhető.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Elmegbetegek! Ha én fodrász üzletet nyitok, lesz ott zene, de kizárólagbarokk szerzők művei lesznek hallhatók. Akkor miféle jogdíjat nyekereg a hiénafalka?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Csizmás Kond: Hááát... Persze, igazad van! Már hogyne! Akkor Bartók, Kodály is ménkű nagy tolvajok voltak ugyebár Meg Kadosa és Járdányi is, csak ők tán kisebb mértékben.
Csizmás Kond
@silber13: Addig semmi baj mig gyüjt és ingyen publikál, akkor kezdődnek a bajok amikor a gyüjtött anyagot pénzért hasznosítja.
silber13
Akkor Kodály bizony sáros de rohadtul! Galántai téncok Székelyfonó, Háry János
Fradigege
Szerintem kezdjük a viktór törpe cigánnyal, kövérlacikával, lázárjancsikával, majd az összes többi és a képviselőkkel, ha autóval járnak és van benne kazettás-cd rádió, akkor csatornánként kellene naponta ennyit csengetniük, mert mi az, hogy ingyen hallgatják a zenét és rádió műsorokat amíg vezetnek vagy utaznak. Nem fizetnék. Sőt, fizessen a zsidesz, ha bármit bedobnak a postaládámba, ami róluk szól. Ahogy kapcsolatba kerülök a leveleikkel, már időt szakítok rá amig csak kidobom a kukába. És az idő pénz! 1 másodperc 160 ezer forint+áfa/levél. Ez az én tarifám. SZ.L.A.M.B.
horleus
Ha zenét akarok hallgatni, akkor nem fodrászhoz megyek, hanem az Operába.
hattorihanna
Az artisjus-nál korruptabb,mocsadékabb cég nem létezik.Még a fidesst is űberelik,pedig ez nálam nagy szó.Nem új keletű cégről van szó,jó pár éve szívják már az emberek vérét,a semmiért.Olyan összegeket kérnek,hogy az valami hihetetlen.A cég nem tud elszámolni a beszedett pénzekkel,ami milliárdos nagyságrendű.Ők azt állítják hogy a beszedett összegeket a szerzőijog tulajdonosának utalják,ám mint kiderült ezt jópáran cáfolták a szerzők közül.Erre az volt a válaszuk hogy nem tudták az illetők bankszámlaszámát...Luxus irodaházat bérelnek,ami szigorúbban őrzött mint a pentagon,milliós működési költségekkel.Szóval én azt nem értem hogy a vendéglátósok és üzlettulajdonosok,még miért nem nyírták ki ezt a mocsok céget,mert ez legalizált lopás.És sokan nem is azt kérik számon hogy miért van,hanem azt hogy a legkisebb kocsmában is negyedévre 60 e.ft lenne a fizetendő összeg.Így évente 240-350 e.ft-ot is kipengethetnek a semmiért.Külföldön ez a az összeg,évi 70e.ft körül van.
egyébként mindannyian fizetünk,csak nem tudunk róla,mert ha pl.a fényképezőgépünkben van memóriakártya,akkor már tejeltünk is nekik,mivel a kártya árában beleépítették a kis adócskájukat.ezért drágábbak itthon az adathordozók mint külföldön.
Egyébként azért működik ilyen sikeresen,mert ahogy feljebb írta is valaki,mert állami felügyelete van.No comment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.