Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási győzelmét a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a budai Millenáris Parkban. Mint mondta, a most megválasztott EP-képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, "ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik".

A kormányfő azután tartott beszédet – a mandátumot szerzett kormánypárti EP-képviselőjelöltek gyűrűjében –, hogy kiderült: a Fidesz-KDNP a szavazatok 51,49 százalékával megnyerte a vasárnapi EP-választást, az előzetes adatok szerint 12 mandátumot szerzett az EP-ben.

Orbán: győztünk, nagyon győztünk!

A szimpatizánsok előtt szónokolva a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, vagyis arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez.

Három a magyar igazság, megvan a második – fogalmazott Orbán Viktor, utalva az áprilisi országgyűlési és a mostani EP-választási győzelmükre. "Büszkék lehetünk arra is" – folytatta –, hogy a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is bejutott az EP-be, így minden eddiginél erőteljesebben lesz képviselhető Brüsszelben a magyar nemzet.

A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy hat közép-európai országból Magyarországon volt a legmagasabb a részvételi arány.

Előretolt helyőrség

EP-képviselőinknek – mint a magyarok előretolt helyőrségének – az lesz a dolga, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, kiálljanak az érdekeikért, és hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját, mondják el: a magyarok egységesek, és az egység erejével újra elutasították a szélsőségeket, legyen azok akár jobb-, akár baloldaliak – fejtette ki Orbán Viktor.

Az is a dolguk lesz – mondta –, hogy "figyelmeztessék az uniós intézményeket: nem szabad olyan útra tévedni, amely ellentétes a mi közös kultúránkkal és az európai keresztény civilizáció közös értékeivel".



Az EP-képviselők teendői közé sorolta továbbá a rezsicsökkentés, a magyar föld, a méltányos közteherviselés, és általában véve Magyarország, a magyarok érdekeinek megvédését.

"Köszöntöm a harcba indulókat! Gratulálok minden megválasztott képviselőnek, tekintet nélkül arra, melyik párt színeiben indult!" – mondta a kormányfő, aki egyúttal azt kérte a megválasztott politikusoktól, Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat.

"Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk. Soha ne feledjék: Magyarország az első. (...) Mi, magyarok csak együtt, egységben lehetünk sikeresek. Ha ezt megszívleljük, újra naggyá tehetjük Magyarországot. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" – zárta szavait Orbán Viktor.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Valőban nagyon győztek.Még szerencse, hogy az európai matematika szerint az 51% nem kétharmad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr ATEISTA
@postamester: Neked még orgazmusod sincs, mert a férjed más nők után kajtat...
magyarbakancs
@tavaszi: Jól mennek a dolgok.?
Járkálsz az országban?
Vagy négykézláb nyalod Orbán seggét és ezért nem lától semmit?
lalek
IGEN Örűl az Orbán Miniszterelnök úr! Viszont az,hogy ez az öröm kinek köszönhető,Nos BÍZOM BENNE, HOGY a SZAVAZÓ ÁLLAMPOLGÁROKNAK!!!,Bár a FIDESZ módszereiT ismerve ,nos???Viszont a Valós szavazók azok , Akik tovább dusitják ezáltal a már így is többszáz milliárdos vagyonát!!!Bár mint földi,hiszen azért van aki tudja,hogy a gyökerei Mezőturon fakadnak/bocsi,de tagadja/ azért ezeket az embereket is megkellene néha HALLGATNI!!!/Finom a lehetne a Perec!!!
lalek
Bocsi,de nem tudtam végig nézni olyan gusztustalan!!!
nezelodo
Már csak egy lépés van hátra, és 99,98%-os szavazataránnyal nyer a választáson, mint a hazafias Népfront jelöltje. A népfrontos szakemberek a kezdettől rendelkezésére álltak és állnak az irányítása alatt álló pártban, és töretlen lendülettel dolgoznak.
evacica
Itt legalább nem volt bunda, ezt a választási törvényt nem tudta átírni, hogy mind a 21 mandátum az övén legyen! Igaz a választásra jogosultak 3o egy néhány százaléka ment el szavazni! Sajnos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.