Szanyi Tibor szerint az MSZP-ben változásokra van szükség, de pusztán személycserékkel nem tud boldogulni a párt. A szocialisták  európai parlamenti (EP-) listavezetője, a vasárnapi eredmények alapján EP-mandátumot szerző képviselője erről hétfő reggel, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.

Mesterházy Attila pártelnök vasárnap este, az EP-választás előzetes eredményének ismeretében jelentette be, hogy az MSZP elnöksége felajánlja lemondását a párt szombaton ülésező választmányának.

Szanyi Tibor, aki tagja az elnökségnek, az M1 Ma reggel című műsorban elmondta, fél órával a sajtótájékoztató előtt ült össze az elnökség, és mindenki számára egyértelmű volt, hogy le kell mondani.

Soha ilyen rossz eredménye nem volt az MSZP-nek – mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy a demokratikus oldalon továbbra is az MSZP a legerősebb ellenzéki párt.

Azt mondta: a következő napokban azon lesznek, hogy elemezzék, mi történt, szombaton pedig a hogyan továbbról döntenek. A tisztújítás mértéke és időpontja még kérdés – jegyezte meg. Egyelőre nem lát jelentkezőket, de "biztosan lesznek" – mondta.

A Kossuth Rádiónak szintén hétfő reggel nyilatkozva Szanyi Tibor arra is kitért, már délután látni lehetett, hogy "normális eredmény" nem fog születni, nemcsak az MSZP-re nézve, hanem egyáltalán. Ilyen alacsony részvételnél torz eredmény született – tette hozzá.

Az MSZP-s képviselő szerint a 28 százalékos részvétel azt jelenti, hogy "a kutya sem tudta aktivizálni a szavazókat". Az eredmény pedig azt mutatja, hogy két párt – a Fidesz és az MSZP – vesztett mandátumokat, míg a Jobbik ugyanazon a szinten maradt, ahol volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.