Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy az MSZP történelmi lebőgésén vagy a DK relatív erősödésén lepődtem-e meg jobban. De mégis. Az MSZP-n. Elképesztő, hogy sikerült annyira megutáltatniuk magukat, hogy pont olyan eredményt érjenek el, mint 1990-ben, frissen bukott, megvetett, karatnénba zárt állampártként. Jó lenne azt gondolni, hogy azért a rettenetes, prolicsaládos plakátjukért külön megbüntették őket a szavazók egy-két százalékkal. Ízlelgessük: Budapesten a DK és az Együtt is megelőzte őket, és a balos-kozmopolita fővárosban alig verték meg a Jobbikot.

Hogy totális legyen a baloldali kilábalás esélytelensége ezekkel a szereplőkkel, Gyurcsány Ferenc meg meghökkentően megerősödött, és majdnem megelőzte az MSZP-t. Ez neki most nyilván nagy öröm, de a balodal semmit sem profitál belőle, sőt. Gyurcsány most már megkerülhetetlen szereplő az MSZP-vel való alkudozásban, sőt akár ő is fújhatja a Progresszív Passzátszelet, csakhogy a sok ügyeskedésben elérték, hogy azzal sem érne már semmit, ha ennek az ellenzéknek ő lenne a vezető ereje. A szinte tökéletes patthelyzetet csak tovább pattosítja az Együtt-PM jó eredménye. Bajnai Gordon most sajnálhatja, hogy annyira önbizalomhiányosan politizált a pártja megalapítása óta. Ha a főnök nem undorodna olyan látványosan a politikától, és nem irtózna a cselekvéstől, akkor az Együtt az eddigi csicskaszerepnél többre is képes lenne. De még ez is kábé mindegy.

Az derült ki ugyanis összességében, hogy a szavazókat körülbelül egyforma mértékben nem érdekli ennek a baloldalnak a három vezető pártja.

Szily László ​EP-villámértékelése a Cink.hu-n >>>

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mangu
@leszúrt rittberger: Csak így naturban "Bunkó vagy ecsém"! Tévedni emberi dolog és mi emberek vagyunk. Nem kell ezért bárkit is bántani. Nem mindenki oly zseniálisan asszociál, vagy analizál, mint te. Sajnos ezt használják ki, ez a bulvár média átka. Én is beleestem e csapdába, de korrigáltam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Annyira azért ennek a Szilynek se kéne örvendezni. Egyébként se a baloldalnak van vége, hanem az MSZP-nek, ha egyáltalán vége van.
dömdödöm
Marhaság xily ! 29 % os szavazói részvételből az ég világon semmilyen következtetést nem lehet levonni . A valódi bukás április 6.-án volt az pedig egy meghekkelt választáson történt relatíve alacsony részvétel mellett :-(
bencemacska
@tavaszi: ma, 09:43

Kérdezd már meg OV-től hol dolgozott az anyja?!
mariaberta
Ha ez a Szily ilyen hangnemben tud csak írni, kár tollat venni a kezébe.
Szánalmas fröcsögés. Véleménye természetesen mindenkinek lehet, akár pozitív, akár negatív, de az ilyen alpári szöveg olvasásra nem érdemes. A jövőben kerülöm ennek a szánalmas alaknak az u.n,írásait.
Mangu
@leszúrt rittberger: Meg kell erősítenem - "Bunkó vagy ecsém"!
Nil
Nem tudom ki ez a pasi de nagyon buta
A baloldali gondolkodással semmi baj - sőt!
Sajnos a vezetők nem megfelelőek - sokan megírták hogy Mesterházyval bukik az MSZP - nem hitték el

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.