Szezonja van. Végre. Nincs finomabb a frissen szedett és kibontott zöldborsóból készült ételeknél. Tudom: le lehet fagyasztani – sőt tanácsos is eltenni belőle minél többet télire -, de a friss – az friss: telve a koranyár minden zamatával. Mindent szeretek, ami belőle készül: leves,tokány,pörkölt,ragu,főzelék,köret – mindegy: bármelyik jöhet – nem tudok betelni vele. Egy kis történelem Származása nem igazán tisztázott, egyes feljegyzések szerint Délnyugat-Ázsia, de vad alakjait megtalálták Kis-Ázsiában és Etiópia fennsíkjain is. Már a Kr.e. 5-6 ezer évvel is termesztették, főként takarmányozási célra. Emberi fogyasztása a XVI. századtól terjedt el –akkor még igazi különlegességnek számított.
Forrás:
eletrecept.blogspot.hu
Feltöltő: florida
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás