Ők megmondták, hogy folytatják. Nem mondták ugyan, hogy mit, de most már világos. Ha el lehet menni a falig, el is mennek a falig. Amíg van olyan politikai szervezet, média, vállalkozás, akár egy civil szervezet, amelyik nem hajlandó legalább bólogatni arra, amit csinálnak, addig van ellenség is, amellyel úgy is kell bánni.
(...)

Igen, tudom, rengeteg mutyit lehetne még sorolni. Tegnap óta akár az RTL-t vagy az [origo]-t is, és valószínű, hogy ez is a rendszer áthegesztésének a része, hasonlóan az Átlátszó, a K-blog és a többi valóban tényfeltárást végző civil szervezet támogatása elleni támadásokhoz. Ám most csak a rendszer alapalgoritmusát emelem ki, ahogy tettem két éve is. És fel kell tennem ismét és ismét a kérdést, ahogy tegnap az 1000 leütés blog is tette: kedves konzervatív demokrata barátaim, ez így rendben van? Ezt így kell csinálni?

Mert akkor Rákosiéknak is igazuk volt 1947 körül. Pedig nem.

Tisztelettel ajánljuk még a Politológus blog posztját e témában.

A teljes jegyzet A Kard blogon >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dzurinda
Az embereket sajnos nem érdekelnek olyan rothadó nyugati dolgok, mint a szólásszabadság, demokrácia, stb. Kisebb a rezsi, van egy nagy vezérünk, akiért menetelni lehet, elég is ennyi.
nemkati
@dzurinda: Csak sajnos ezzel magukkal rántják a többieket is, akiknek ez egyáltalán nem tetszik, viszont kevesebben vannak. Az a demokrácia, amikor a gondolkozni lusta, és ostoba többség akarata érvényesül a nyitott szemmel járó és az észnél levő kisebbséggel szemben?
dzurinda
@nemkati: Igen, a demokráciában mindig a többség dönt. Valahogy azt kellene elérni, hogy az embereket érdekelje a szólásszabadság, a demokrácia, az emberi jogok, és ne csak az, hogy 500 forinttal kevesebb lett a rezsim. Sajnos egyelőre Kádár népe vagyunk, és ez megmutatkozott a mostani választásokon is, de talán előbb-utóbb változni fog a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.