Igaz-e, hogy a Lázár János vezette delegáció London egyik legdrágább hotelében, a Crowne-ban szállt meg? – kérdezi a Demokratikus Koalíció, miután a témában tartott sajtótájékoztatójukra az MTI ugyan küldött tudósítót, cikk mégsem született.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint a távirati iroda "kicenzúrázta a fideszes hatalom egyik emberéről szóló kínos információkat", ezért írásos közleményt adtak ki. Ebből kérdésekbe csomagolva újabb információk olvashatók ki Lázár János nagy botrányt kavart milliós hotelszámláiról.

Ebben a hotelben dorbézolhattak Lázárék?

A DK Lázár luxusköltéseiről nem állít tényeket, hanem Orbán Viktornak tesz fel kérdéseket. A hét kérdésből kiderül többek között, hogy London egyik legdrágább hotele, a Crowne lehetett az a hotel, ahol fejenként és éjszakánként negyedmillió forintért foglaltak szobát Lázárék.

A DK kérdései Orbán Viktorhoz:

1. Igaz-e, hogy a Lázár János vezette delegáció London egyik legdrágább hotelében, a Crowne-ban szállt meg?
2. Igaz-e, hogy Lázár titkársága eleve ide kérte a foglalást a nagykövetségtől és, hogy ez ma is a fideszes politikusok egyik szállás-törzshelye Londonban?
3. Igaz-e, hogy az utazás célja az volt, hogy Lázár sürgesse: fogadja a brit kormány Orbán Viktort, de még jobb lenne, ha David Cameron brit miniszterelnök maga jönne Budapestre, ezzel demonstrálva Orbán politikája melletti kiállását?
4. Igaz-e, hogy érkezés után a „delegáció” elment „shoppingolni“ és ebbe olyannyira belefáradtak, hogy az azt követő tárgyalásokon a brit külügyminisztériumban Lázár egyszerűen elfelejtette felvetni a témát, mindenféle másodrendű dologról fecserészett és a tárgyalást követő napon ismét bevásárlás volt a program, gyakorlatilag senki mással Lázár nem találkozott?
5. Igaz-e, hogy Csák János, akkori londoni nagykövet a Külügyminisztériumban nem is rejtette véka alá felháborodását, így az eset röviddel azt követően, hogy Lázár hazaérkezett széles körben ismertté vált a minisztériumban és a Miniszterelnökségen is?
6. Igaz-e, hogy Szijjártó Pétert, a helyzet „rendezése“ érdekében rövidesen kiküldték Londonba?
7. Igaz-e, hogy neki is a Crowneba foglaltak szobát?

A DK mindezen kérdésekre várja a miniszterelnök írásbeli válaszát – írta Gréczy Zsolt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Az asszony elküldte őket a bevásárló listával,ők meg megmutatták milyen a magyar virtus.
Nem történt semmi szokatlan :-D
Aki bunkó az is marad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csip-csop
@bretagne: ebben biztosvagyok, hogynemfog vàlaszolni , se erre se a tobbi kèrdèsekre amit majd feltesznek neki a jovore nèzve.
Hofipisti
Mikor jön rá a Szeretett Vezető, hogy Brutust melenget egyre gömbölyödő keblén?
m.macskosz
@Hofipisti: Naivitás azt hinni, hogy Orbán Viktor hülye. Azt is fácánlézer találta ki, hogy a hivatalában lévő kormányfő/államfő elhalálozása esetén az összes jog, pénz, paripa, fegyver,
a mindenkori özvegyet megillesse. Lézer sunyi, alattomos, gerinctelen t.ny, , nem tartom
kizártnak, hogy megvezette, megvezeti és a jövőben is meg fogja vezetni Vityát
Azt sem lepne meg, ha ez a sumák akció Lévai Anikó inspirációja alapján zajlana...
qxy
Ki nem szarja le! Én amikor megyek haza mindig viszek egy nagy láda élelmiszert a szegényeknek! ! Miért? ? ? Mert ! ! ! !
A kormány miért nem? ? ? ? Mert ! ! ! !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.