Távozik az Origótól a Hírek rovat gárdájának 10 tagja – a felmondásukat a Facebookon jelentették be. A videósok is egy távozásra utaló kisfilmet tettek közzé, amihez azt írták, R.I.P. ORIGOVIDEO.

"Mi, az Origo Hírek rovatának tagjai úgy látjuk, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudjuk folytatni az eddigi munkánkat. Ezért – egyéni megállapodások alapján – elhagyjuk az Origót. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a történet így ér véget" – írták a közösségi oldalon. A távozó újságírók név szerint Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Fábián Tamás, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita és Zöldi Blanka.

Az Origón belül a Hírek rovat foglalkozik politikával, bel- és külföldi hírekkel egyaránt. A kedden váratlanul menesztett Sáling Gergő korábban ezt a rovatot vezette, ezután lett főszerkesztő-helyettes, majd főszerkesztő.

Az Origó videó oldalán szintén megjelent egy üzenet, nagyon valószínű, hogy ez a rovat is felállt. A videóban mappákat dobnak ki a kukába, a Sajtószabadság mellett repül még pár név, valószínűleg ők mondtak fel.

A felmondásokat pár órával azután közölték a rovatok, hogy az Origo-tulajdonos Magyar Telekom közleményt adott ki, amiben cáfolják, hogy beáldozták volna a lapot a kormányzat kegyeiért.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Nehéz döntés lehetett,de gerinces ember így tesz.Ha és amennnyiben minden újságíró ezt tenné és senki se vállalna munkát az Origonál,hamarabb megoldódnának az efféle sílyos problémák!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Ajánlom ezt a lépést a fideSS nyaloncok figyelmébe! van akinek fontos a gerinc. Na meg van is neki...
amaramaistanna
@amaramaistanna: Most látom,hogy elütöttem,természetesen súlyos -t akartam írni,de látom nem értettétek félre.
bakegya
Egyik szemem sír,a másik nevet.
Most Lázár-orbán következik!
csikknorisz
És erről hogy számol be "Magyarország hírpoltálja" ? Sehogy. Az MTVA ingerküszöbét nem érinti. Lakájmédiákéknál nem menők az ilyen hírek.
csikknorisz
De talán én írtam be rossz keresőszavakat Magyarország hírportálján (hirado.hu), mert az origós botrányról biza' nem sok cikket találtam. Sőt, egyet sem. Nem kell ilyenekről tudni a jónépnek, éljen az objektív közmédia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.