Ugyanannyi ingatlana van, bankban lévő pénze viszont kevesebb lett Orbán Viktornak, mint tavaly év végén volt – ez derül ki a kormányfő, Fidesz-elnök csütörtök este közzétett vagyonnyilatkozatából.

A miniszterelnök honlapján elérhető nyilatkozat szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a tavaly vásárolt, szintén felcsúti házát.

Autója továbbra sincs a kormányfőnek.

A házastársával, Lévai Anikóval közös számlán lévő pénz azonban csökkent legutóbbi, január 31-én közzétett – a 2013. december 31-i vagyoni helyzetet tükröző – nyilatkozata óta. Míg akkor 1 millió 354 ezer forintot szerepeltetett, a most nyilvánosságra hozott bevallásban már csak 781 ezret.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, 9 millió forint, ami azt jelenti, hogy az idén eddig mintegy 360 ezer forinttal csökkent a tartozásuk.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott, törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

Az országgyűlési törvény kimondja, hogy a képviselőknek a megbízatásukat – azaz az alakuló ülést – követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük. Az Országgyűlés május 6-án alakult meg, így a harmincnapos határidő csütörtökön járt le.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Istenem, a Pintér is elszegényedett, most meg az Orbánnak is kevesebb a pénze,
szívszorító !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Bizonyára követte Gyurcsányt és Bajnait és áldozott a szegényeknek, ráadásul sokba került Rachel leányasszony eskötője
Desischado
Nem kell félteni, csak sumákol, valahova eldugta a zsét! Külömben is lop magának még bőven!
mate03
@kkalman: Gyerekek!Tudjátok milyen őrült pénzbe kerül egy lakodalom?Szegény Viktor,szerintem kölcsönt vett fel hogy kitudja fizetni!Nagyon sajnálom hogy nem őrült bele!
bakegya
@Desischado:éhezik a család!- csakk meg kell nézni milyen kocsikkal járnak a lányai-veje,felesége,sógornője,a palotákról,földbirodalmaikról nem is beszélve.Fejér után már zalában is zsákolnak.A legnagyobb le- húzás persze a csőszervizelő lőrinc-és lőrincné akikkel összebankoltatott néhány milliárdot.Az adriai napfénysziget se lett sose bevallva-a jaj vicctor csak viccből adja le a bevallást!A húsz milliós tartozásához meg kifejezetten kitartóan ragaszkodik-hogy példátstatuálhasson a devizahiteles önfelmentő csomagjával-már látom ahogy pózol a bankban-a sorvégén!-oda majd nem az asszonyt küldi végbéltörleszteni.
Desischado
@bakegya: Igazad van, vicc az egész vagyonbevallás. Úgyis azt hazudnak el, amit akarnak.
evacica
@postamester: @bakegya: Na nem kell a Léva csalás Szolnoki érdekeltségeit se kihagyni, ott is gyűjtöget az asszony szorgalmasan. Igen ezek az adó bevallások annyit érnek mint a tavalyi naptáron a légy piszok. Egyébként nagy kiadásai voltak szegény Viktornak, a Gundelbe fizetni kellett a számlát a nagy ünneplés miatt, hogy a nép kegyelméből folytathatja azt amit az elmult négy évben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.