Kis mértékben módosult csak az országgyűlési pártok és képviselőcsoportok vezetőinek vagyoni helyzete az elmúlt hónapokban.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője vagyonnyilatkozatában II. kerületi társasházi lakásával összefüggésben ugyanazokat az adatokat tünteti fel, amelyeket márciusban kijavított eredeti, januári beszámolójában. Ezek alapján az ingatlan a korábban közölt 149 négyzetméter helyett 185 négyzetméteresre bővült, kizárólagos tulajdonosa pedig hivatalosan a fideszes politikus, noha a lakás felére úgy tekint, mint házastársa tulajdona. Rogán Antal ezzel magyarázta, hogy korábban azt csak felerészben tulajdonította magának nyilatkozatában. A politikus vagyonnyilatkozatában újdonságként tűnik fel egy általa körülbelül 40 négyzetméteresre becsült, II. kerületi teremgarázs és tároló, amelyet 2010-ben vásárolt.

A Fidesz frakcióvezetője továbbra is magáénak tudhat egy balatonlellei üdülőt, valamint több szakonyfalui erdőt és más ingatlant, amelyeket mind örökléssel szerzett. Rogán Antal megtartotta tartós bérletben használt Audi A3 gépkocsiját, valamint a 2009-ben vásárolt Iványi-Grünwald-festmény mellé megvásárolta Bak Imre egy alkotását is.

A frakcióvezető takarékbetétben elhelyezett megtakarítása 4,7 millió forintról 4,3 millió forintra csökkent, banki tartozása ugyanakkor változatlanul 30 millió forint, magánszemélyekkel szembeni hátraléka pedig 16,8 millió forint maradt.

Rogán Antal nyilatkozatában emlékeztet arra, hogy május 6-i határidővel lemondott az V. kerületi polgármesterségért járó havi bruttó 632 ezer forintos fizetéséről, így kizárólagos jövedelme 788 ezer forintos parlamenti járandósága, amelyet 278 ezer forintos választókerületi pótlék egészít ki.

Mesterházy Attilának, az MSZP lemondott elnök-frakcióvezetőjének változatlanul nyolc ingatlanban van tulajdona. Egy 68 négyzetméteres óbudai panellakás mellett van három rétje, a legnagyobb Alsóörsön (832 négyzetméter), de szántóval és tóparti nádassal is rendelkezik a Balaton északi partján, továbbá két garázzsal Veszprémben.

Az MSZP éléről távozó politikusnak júniusban Audi A6-os szolgálati autójától kell megválnia, saját autó hiányában pedig csak 2011-ben vásárolt Honda-motorját használhatja. Készpénzben tartott megtakarítása félmillió forinttal 8,5 millió forintra nőtt, míg tartozása egymillió forint maradt.

Mesterházy Attila vagyonnyilatkozatában azt közli, hogy bár májusban mondott le a párt vezetéséről, hivatalosan április 1-jén szűnt meg munkaviszonya, így azóta nem veszi fel az ezért járó 282 ezer forintos jövedelmet. A politikus áprilisi parlamenti tiszteletdíja 510 ezer forint volt, amit 487 ezer forint választókerületi pótlék egészített ki.

Vona Gábornak, a Jobbik elnökének és frakcióvezetőjének továbbra sincs ingatlanja, illetve értékes ingósága. Az ellenzéki politikus könyvkiadásból másfél millió forinttal gyarapodott, takarékbetétben elhelyezett befektetése ugyanakkor 3 millió forintról 1 millió forintra csökkent.

A jobbikos politikus bruttó tiszteletdíja havi 672 ezer forint, ami mellé havi 487 ezer forint választókerületi pótlékot vesz fel.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az előző évekhez hasonlóan egy zuglói társasházi lakásnak, egy budakeszi zártkertnek, egy kisnémediben található erdőnek, valamint egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak a tulajdonosa.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője változatlanul egy XIII. kerületi 85 négyzetméteres lakás tulajdonosa. Az ellenzéki politikus megtakarítása 300 ezerrel forinttal 3,2 millió forintra csökkent, míg banki tartozása 700 ezer forinttal 200 ezer forintra mérséklődött. Az LMP-s politikus emellett vagyonnyilatkozatában is jelzi, hogy szünetelteti ügyvédi tevékenységét.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök, független képviselő tulajdonában továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai lakás és a feleségével 2009 őszén vásárolt 267 négyzetméteres kötcsei ingatlan áll. Az utóbbira felvett jelzáloghitel összege 3 millió forinttal 67 millió forintra nőtt az elmúlt év végéhez képest. A politikus vagyonnyilatkozatában 1,5 millió forintos megtakarításról és az Altus Befektetési Zrt.-től származó 69 millió forintos tulajdonosi osztalékról számol be, ami 10 millió forinttal marad el a tavalyitól.

A volt kormányfő havi parlamenti tiszteletdíja áprilisban bruttó 232 ezer forint, az ehhez érkező választókerületi pótlék pedig 139 ezer forint.

Az Országgyűlésbe újonnan bekerült Bajnai Gordon első vagyonnyilatkozatát adta le az Együtt-PM-et vezető független képviselőként, hiszen korábban parlamenten kívüliként vállalt kormányzati, majd miniszterelnöki szerepet. A politikusnak egy 271 négyzetméteres XII. kerületi társasházi lakása van, amelyet 2006-ban vásárolt. Emellett Tihanyban, Egyeken és Nemesnádudvaron is vannak üdülői, telkei.

Bajnai Gordonnak összesen több mint 55 millió forint megtakarítása van, amelyből megjegyzése alapján mintegy 7 millió forint önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás.

Az Együtt-PM vezetője közli továbbá, hogy az EBIT Consulting Kft. ügyvezető igazgatójaként havi jövedelmet nem, csak a cég eredményétől függő osztalékot vesz fel, ám a nyilatkozat által érintett időszakra ilyet nem tüntet fel Bajnai Gordon.

A parlamentbe öt év után visszakerült Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt független országgyűlési képviselője egy 60 négyzetméteres zuglói társasházi lakás felét tudhatja magáénak 1991 óta, továbbá egy balatonmáriafürdői üdülőben, egy gyöngyösi családi házban is hasonló tulajdonrésze van.

Fodor Gábor egy 2007-es évjáratú Vokswagen Phaeton gépkocsi tulajdonosa, de két éve örökölt egy 27 éves Ford Orion autót is. Az ellenzéki politikusnak összesen 7,6 millió forint megtakarítása van, parlamenti keresetét pedig az ELTE jogi karának Bibó kollégiumában szeptembertől havi 15 ezer forinttal tervezi kiegészíteni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Pintér, Orbán, Rogán...Róluk mintázta meg Victor Hugó " a Nyomorultak " c.
regényét !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Ezek szerint 8-szor voltak vacsorázni a 25000.-ft/menűs étterembe.
Dr plágium
@Szvetlana: vagy a télikertbe telepítettek növényeket...
nezelodo
@magyarbakancs: Én is arra gondoltam, kezdeményezzünk nekik a közadakozást, mégiscsak elegánsabb, mert egyébként úgyis lopnák el!
Szvetlana
@szaboria1: Nálunk 700ft/fő egy déli menü. Jobban jártak volna:))
szaboria1
@Szvetlana: Az nekik necces lenne. Pelenka tartó táska is csak 100000,-ft lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.