Olvastam valami interjú-szerűséget a feketeöves buzilobbizóval, és csak néztem ki hosszasan olykor a fejemből. Lehet, hogy bután, mert nem láttam magam. Meg aztán nyilvánvalóan mindig viszonylagos, hogy ki megy a forgalommal szemben. Vagy éppen a magyar nyelvvel.

Az utóbbi ennek, az interjúban megjelent, a homoszexuálisokról tett vérmes véleményt megfogalmazó, betűtekervénynek a kapcsán jutott az eszembe: „Volt köztük természetesen kimutatkozni vágyó személyiség is, mert ez jellemző erre a magatartásra, hogy szeretné magát megmutatni, hogy látva lássák, ez amolyan feltűnési vágy ezekben az emberekben, de ez akkoriban a töredékét jelentette ennek a társaságnak”. A tartalmától eltekintve, tisztára olyan, mintha egy robotfordító produkálta volna. Egy bullshit-generátor kimeneti oldalán. Még akkor is, ha talán érteni vélem, hogy Kerényi Imre mi a fenét is akart mondani. Talán azt, hogy a másságban önmagukat megtalálók gyakran nárcisztikus személyiségjegyekkel bírnak. Ami, ha kellő önérzettel is párosul, akkor a titkolódzás feladását is jelenti. Ebben akár igaza is lehet, de lehet hogy nem. De elfogadom, hogy a miniszterelnöki megbízott széleskörű szocio-pszichológiai felmérést végzett a világ minden táján a témában. Ahogy nyilvánvaló, hogy ennek a széleskörű vizsgálatnak az eredményeként állította azt is, hogy a „buzilobbi” mindent leural. Ha mégsem a vizsgálata hatására, akkor biztos jó az anyag, amit szed.

Ahogy a rögtönzött történelmi áttekintés kapcsán is. Mely szerint: „A Római Birodalom megszűnésének egyik oka az volt, hogy dekadens lett és elvesztette a biológiai erejét”. A birodalmi nyersanyagbázis kimerülése, a limesek mentén egyre erősebb katonai szorongattatás, a kereszténységet is felszínre dobó ideológiai megosztottság, a császárság intézményrendszerének belső hatalmi harcai mind smafu. Na jó, Kerényi is csak az egyik okként jelölte meg, hogy a fürdőkben az akkori szakállas énekesnőket hallgatták. Miközben persze érdemes lenne talán figyelembe venni egy apróságot. Azt, hogy a Római Birodalom népessége mintha nem tűnt volna el a biológiai szaporodási kedv feladása okán. Nem vitatva, hogy valóban elfogadóbb volt a biszexualitással szemben, mint a későbbi századok. Amikor ugyan nagyon elítélték a szexualitást, de szintén nem halt ki az emberiség.

S ebből a szempontból Kerényi Imre kijelentése, hogy a „biológiai reprodukcióra szükség van”, igazi aranyköpés. Kicsit csorbítja a csillogását, hogy az élővilágban megfigyelhető megannyi szaporodási stratégia mind a biológiai reprodukció tárgykörébe tartozik. A bimbózástól kezdve az apomiktikus magképződésen keresztül a gyermeknemzésig. Miközben az utóbbi esetében éppen az ember az, aki igen komoly technológiai támogatást tud adni a folyamatoknak. Kerényi Imre véleménye, kellő sarkítással tehát egyben a magzati szűréseket, a művileg megtámogatott megtermékenyítést is elküldi a levesbe. Holott ezek nem a „buzilobbi” hatására jöttek létre. Sokkal inkább az emberek gyermekvállalásának biztonságosabbá tételére. Azért az erre szoruló párokkal szemben azt hiszem kicsit nehezebben ülne le, és mondaná a szemükbe, hogy „maguk biológiai reprodukcióra képtelenek, menjenek hát a fenébe”.

Ahogy azt hiszem kicsit jobban vigyázna a személyes ostobaságának közhírré dobolásával akkor is, ha nem érezné a hatalom hallgatólagos támogatását. Ha mondjuk olyan körülmények között „buzilobbizna”, amikor az érintetteknek szablya van a kezükben. Nem deviáns terroristaként, hanem a fegyveres testület tagjaként. Mint amikor az említettek együtt vonulnak a „pride”-on a szivárványszín zászlók alatt felvonulókkal. Washingtonban. Bár ott valószínűleg nem lenne miniszterelnöki megbízott sem.

Andrew_s

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.