Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke szerint július 4-én véget érhet a parlament nyári rendkívüli törvényhozási időszaka.

A képviselő kedden az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az önkormányzati törvényről már kedden szavaznak a képviselők, s még a héten születhet döntés a reklámadóról, amelynek kidolgozását hosszas háttértanulmányok előzték. Gulyás Gergely úgy értékeli, a két kereskedelmi televízió "nagy társadalmi károkat okoz", ezért a reklámadót e médiumok "egészségügyi termékadójának" tekinti.

A fideszes politikus a műsorban elmondta: az egyes tárcák vidékre költözésének ötlete abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, általában azt mondják, "ez talán eltúlzott" – jegyezte meg, rámutatva: Budapesten 1,8 millió, Pest megyével együtt 3 millió ember él és dolgozik ebben a térségben, rajtuk kívül még 7 millióan élnek az országban.

Hogy a költözés megvalósítható-e miniszteri szinten, az majd kiderül, jelenleg várják a vizsgálatok eredményét, végleges döntés még nincs – mondta Gulyás Gergely.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, péntek délután tartott ülése után azt közölte, a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. E felújítási program keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hergelni kell a fanokat a két csatorna ellen gyorsan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Nem is lehet egy filmet végignézni az idegesítő reklámoktól! Elég lenne előtte egy meg utána egy,ha meg termék a reklám akkor az is adóztatható.
MR.Dagadék
@Meine Ehre heisst Treue: Igazad van! Tiltsák be a fenébe az összes adót, nem kell tv, se rádió, legyen inkább munka után a FÜHRER dicsőítése, hétvégenként kötelező gyalogséták és sörivás MINDEN NAP!!!
Pusztuljon, ami nem MAGYAR! ..oh, bye the way, olyan EBBEN az országban már nincs, a Közgép kivételével XD
...nembaj, SIEG HEIL!

:DDD
Yoda69
Szerintem mar szervezik a fideSSesek a bekamenetet az RTLKlub szekhazahoz.
Desischado
Torkig vagyok már vele, hogy ezek mindenbe beleugatnak, mindenből rabolnak! A két csatorna sokkal kevesebb kárt okoz, mint a kormánynak csúfolt rablóbanda, és a lakájmédiáik! (hír tv, echo tv, és közszolgálati csatornák)
kkalman
De azért a hitvány fidesznyiknek jó volt a két VIP jegy az X faktor döntőjére. Agyhalott szavazógép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.