Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének a Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen benyújtott keresetét elutasító elsőfokú bírósági határozatot.

Bajnai Gordon a Fidesz szóvivőjének 2013. június 29-én és július 2-án tartott sajtótájékoztatóján az ingatlanadó-fizetéssel, valamint a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházánál történt tavaly márciusi tüntetésekkel kapcsolatban elhangzott kijelentések miatt indított személyiségi jogi pert, kért elégtételt és nem vagyoni kártérítést.

Az Együtt-PM vezetője szerint a Fidesz szóvivője megsértette a jó hírnévhez való jogát, mert valótlanul állította, hogy "Bajnai Gordon fejében még az az extrém elképzelés is megfordult, hogy azok a családok, nyugdíjasok, akik nem tudják fizetni ezen ingatlanadót, jelzálogbejegyzést kell, hogy engedélyezzenek a bankok javára".

Bajnai Gordon Hoppál Péter mondandójában kifogásolta azt is, hogy "a hajdani baloldali bankárkormány szereplői most újra arra készülnek, hogy a magyar emberek ingatlanait a baloldal közreműködésével átjátsszák a bankoknak, melyek így akár emberek százezreinek otthonára tehetik rá a kezüket".

A volt miniszterelnök szintén valótlanságként, jó hírnevének megsértéseként értékelte, amikor Hoppál Péter azt mondta, hogy "Bajnai Gordon közvetlen politikai megrendelésére balhézott és tört-zúzott a Bajnai-gárda korábban a Fidesz-székházánál", a fiatalokat Bajnai Gordon buzdította, bátorította erőszakos cselekményekre.

A táblabíróság Szentpéteriné Bán Erzsébet vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék döntését, amely szerint Hoppál Péter nem a saját, hanem pártja álláspontját közvetítette, hatáskörét nem lépte túl, ezért a felperes nem érvényesítheti igényét vele szemben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Nil: Ha Bajnai a Fideszt perelte volna, akkor azt mondták volna, hogy a Fidesz nem állított ilyet, csak Hoppál Péter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ezek szerint mindenféle aljasságot mondhat a Hoppál a Fidesz nevében
mert a Fidesz arra kérte őt ?
Érdekes, de egyben gyomorforgató álláspont !
Hellcat
@nemkati: 16:33 Jézusom...fején a szöget...
amaramaistanna
@Hellcat: Ha a Fideszt perli,akkor az lett volna a jogi probléma.Lassan átmennek a bíróságok is a hatalom támogatására ,csak látszat bíróságok lesznek,kivéve a kevés kivételnek...
Desischado
Ez ékesen definiálja, milyen igazság van ma az országban! Ezek szerint ha a fidesz nevében hazudozik, és sérteget hoppál, azt lehet? Gyomorforgató valóban!
csip-csop
nanà! csodàlkoztam volna ha a Bajnai megnyerte volna a pert. nem fideszes, tehàt nem nyerhetett pert a Bajnai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.