Eltaktikázta magát a nagy média-inkvizícióban a kormány: erősen úgy néz ki, hogy végül a büntetősarc elsődleges célpontja, az RTL Klub is megússza a 2014-es reklámadót – írja a Portfolio.hu.

Meglepő módon ugyanis a legnagyobb magyarországi kereskedelmi televízió annak az utolsó pillanatban beterjesztett módosító indítványnak köszönheti a milliárdokat, ami az eredeti szándék szerint csupán a Fidesz-közeli TV2 terhein enyhített volna.

A Portfolio szerint az RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A. 2012-es eladása miatt az RTL-nek 23,7 milliárd forintos negatív adóalapja keletkezett, és ez 2013-ra sem csökkent jelentősen.

A negatív adóalappal számolva ezt azt jelenti, hogy az RTL Klubnak valószínűleg nem kell reklámadót fizetni 2014-ben – számolt be a lap.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Remélem ez nem azt jelenti, hogy akkor most újra bekussolnak...igen mélyre süllyednének, ha ennyi vagdalózás után kilóra megvenné őket a kormány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
@Yoda69: Így van,mert ugye ha itt 23 milliárddal kevesebb,akkor máshol 23 milliárddal több... :-) Szóval új áldozat után kell nézni a fiúknak...
pityuka
"Nem „megtérés” és „megvilágosodás”, hanem maffiaháború szemtanúi vagyunk, amelyben az RTL Klub most fegyverként használja a kezében levő televíziót, hogy az anyagi érdekeit érvényesítse. Ennek semmi köze nincs az újságíráshoz és a sajtószabadsághoz. Elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy szembeforduljon a másik anyagi érdekcsoporttal, amely az államhatalmat is megszállta. Hogy jól mérte fel a helyzetét, vagy nem, azt az idő majd eldönti. Szerény véleményem szerint az Orbán-maffia elsöpri őket, de nehogy valaki egy csepp könnyet ejtsen értük, és a sajtószabadságot emlegesse, mert ez csak egy maffialeszámolás, nem a sajtó elleni támadás. Az RTL Klub azt már régen eljátszotta, hogy bárki is sajtóként tekintsen rá."

nepszava.com/2014/06/velemeny/bartus-laszlo-az-rtl-"megterese".html
postamester
pestiesen szólva: Ezt megszivtátok, kormányos gyerekek !!!
mariaberta
Kétségbe esve keresi Lázár, milyen módon lehetne az RTL.t elhallgattatni. Nevetséges, mi mindent kitalál, még gyarmatosítónak is nevezi. Pedig a csatornának csak követnie kellene a TV2-t, mindjárt meg lennének elégedve vele.
Ha eddig kifogásoltak műsorokat, miért nem tettek ellene valamit? Ja, hogy mert akkor még nem volt olyan híradó, amely bírált volna néhány kormány kedvencet? Remek. Valóban mindent ki akarnak sajátítani és ha ez nehézségbe ütközik, minden eszközt megragadnak csakhogy nekik legyen igazuk.
senkifia68
andras314

Bocsika olvtárs!!!

A milliónyian értesülnek nem azonos azzal, hogy bűnösnek találtatik!!!
A politikusok egymásra fröcsögésével és a média nagyító és torzító szerepével már teli a padlás széles e hazában és krvra mindegy, hogy milyen színű a fal!

Normális ember tudja, hogy a politika nem jótékonysági intézmény, nem loknis kisasszonyok hétvégi babazsúrja. A politika hatalomról, befolyásról és pénzről szól!
És ezekért a NAGY POLITIKA a világ minden táján, ha kell akár embert ölni is képes!
Az, hogy az RTL klub elkezdte kiteregetni a FIDESZ dolgait és jogszerű bizonyítási és igazságszolgáltatási eljárás nélkül rágalmaz bárkit, nem a csatorna politikai aktivitásának növekedését jelzi, hanem azt, hogy a reklámtörvénnyel olyan zsebbe nyúlt a magyar kormány, amelybe idáig csak a jó Isten tudja, hogy mekkora pénzek folytak be és hogy ki mennyi és hova azt talán még Ő sem!!!

Nem kell sem túl misztifikálni a dolgokat, sem mártírt csinálni a sunnyogókból.
Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy a most tiltakozó média birodalmak ahhoz az EU parlamenti törvényhez mit szólnak majd, hogy a tevékenységeik után fizetendő ÁFA-t ezentúl nem az anyaországukban, hanem ott ahol kifejtik azt, ott kell adózniuk!

NO!!! Ez ellen is tiltakozik majd a MÉDIA? Mert ez a bevétel (ezer md EUR nagyságrendben) jövőre már a FIDESZ vezette Magyarország költségvetését gyarapítja majd!
Akkor az RTL klub hiradója majd Barossó, Schulcz, Merkel ... apjának vagy családtagjainak zsebében fog turkálni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.