Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban, az őszi önkormányzati választásokon pedig az a cél, hogy a párt települési szinten is bebiztosítsa második helyét  - jelentette ki Vona Gábor elnök a párt XI. tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A Jobbik elnöke a legkíméletlenebb időszaknak nevezte elnöksége most záruló két évét, amelyben az volt a fő kérdés, hogy meg tudják-e roppantani a pártot vagy megmarad. Hozzátette: utóbbi történt, s még előbbre is tudtak lépni.

Meg akarja nyerni a választást a Jobbik 2018-ban

A következő két évet az alapok lefektetése időszakának nevezte, példaként említve, hogy országos televízió- vagy rádiócsatornára van szükségük, elő kell készíteni a kormányzati stratégiát és struktúrát, és át kell alakítani a szervezetet, mert az kezd túlnőni a kezdeti struktúrán. Emellett a külügyi kapcsolatok megerősítését is feladatként jelölte meg a pártelnök.

Úgy vélte: a következő évek tétje nemcsak a megmaradás, hanem az, hogy ebben a nemzetközi és belföldi környezetben kormányra tudnak-e jutni. Közölte, ehhez elsősorban nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem saját hibáikat kell kijavítani.

A Fidesz MSZP-sként cselekszik

Vona Gábor felidézte az országgyűlési és az európai parlamenti választáson történteket is, kiemelve: mára a Jobbik a legerősebb ellenzéki erővé vált. Arra a kérdésre, hogy az MSZP-nek van-e még hitele, azt felelte: igen, kétmilliárd forint. A Fideszt ugyanakkor a legveszélyesebb ellenfélnek nevezte, mivel szavai szerint  a kormánypárt tud illúziót kelteni, úgy beszél, mintha jobbikos lenne, de MSZP-sként cselekszik.

A pártelnök a Jobbik sikerét abban látja, hogy az elmúlt két évben fegyelmezettebb, profibb, egységes volt a nemzeti oldal. A "cukiságkampányra" ( például a kampányban megjelent kiskutyás fotókra) utalva kijelentette: a pártnak a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőznie, de a tartalmi radikalizmust nem.

Úgy vélte: a néppárttá válás a "keménymagnak" irritáló lehetett, de ha végiggondolják, a Jobbik nem azért jött létre, hogy nagyobbat mondjon, hanem azért, hogy nagyobbat tegyen. Leszögezte: úgy kell néppárttá válni, hogy megőrzik értékrendjüket, programjukat, s abból egy vesszőt sem adnak fel.

Vona Gábor az őszi önkormányzati választáson célként jelölte meg, hogy a Jobbik települési szinten is bebiztosítsa második helyét. A 2018-as választási győzelemhez pedig az erős tagságot, az elszánt helyi vezetőket és a jó elnökséget nevezte fontosnak.

A rendezvényt a pártelnök beszédét követően bombariadó szakította félbe.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@szandokan: De afelé hajlik. Ez nem zöldség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
Ha nyernének, felérne egy pofán rúgással! Lehet, hogy ezt érdemeljük, hogy végre körülnézzünk és normális vágányra állítsuk az ország dolgait.
A fideSS kisgömböc is megtelik egyszer és vége lesz a féktelen zabálásnak. Ott liheg a nyomukban az orbán tanítvány, zavrivecz és kalasnyikovos bandája.
Meine Ehre heisst Treue
@szandokan: Aztán a favellákat ki ne hagyjátok, igazi családi élmény nyújt, sőt az legyen az első, amit a díszes brigád meglátogat...
Meine Ehre heisst Treue
@sentinel216: Az első mondatoddal tökéletesen igazat írtál...
sentinel216
@Meine Ehre heisst Treue: Attól tartok, hogy egy jobbikos választási győzelem után megismerkedhetnénk a nyilas számon-kérő szék és a rákosista koncepciós (kinyírós) perek összekutyult korszakával. Nem mintha a rendszerváltás vámszedői nem érdemelnének meg egy teljes vagyonvizsgálatot - törvénytelenség esetén elkobzást -, de a jobbikra bízva, valószínű túl sok lenne a "vele járó veszteség".
verőce21
Kérdés, hogy lesz-e még Jobbik 2018-ban?
Meine Ehre heisst Treue
@sentinel216: Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács...

Egyébként az országromboló, bűnöző, ipari hulladékot nem kell sajnálni, nekik sem vagyunk mi fontosak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.