Helyszíni bizonyítást tartott a bíróság az Eva Varholíková Rezesová ellen négy halálos áldozatot okozó ittas járművezetés vádjával folyó másodfokú büntetőperben az M3-as 39 és 55 kilométerszelvénye között szombatról vasárnapra virradó éjszaka – közölte Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője.

A bizonyítási kísérlet lefolytatásáról a legutóbbi, májusi tárgyaláson kirendelt új szakértő indítványára döntött a törvényszék. Közlekedési ügyekben másodfokon ez nem gyakori, de nem is nevezhető példátlannak. Jelen ügyben indokolja többek között a vádbeli cselekmény jelentős tárgyi súlya, a baleset négy halálos áldozata – mondta el Koszta János.

Rezesova nem akart ott lenni

A helyszíni bizonyításon olyan típusú járműveket használtak, amilyenek a balesetben is részt vettek – azaz egy BMW X5-öst és egy Fiat Puntot – továbbá egy kamiont, amelynek vezetője szemtanúja volt az esetnek. A járművekkel az éjszaka folyamán többször rekonstruálták a járművek baleset előtti mozgását, amit kamera rögzített és szakértő vizsgált a helyszínen, például a járművek sebessége, mozgása, láthatósága szempontjából – tette hozzá.

A bizonyításon a szakértő mellett részt vettek az eljáró bírói tanács tagjai, az ügyész, a védő, a sértetti képviselő és a technikai személyzet, összesen mintegy 20 ember. A helyszínt rendőrök biztosították, ugyanis az M3-ast Budapest felé mintegy 15 kilométeres szakaszon le kellett zárni szombaton késő estétől vasárnap hajnali órákig – mondta a szóvivő.

A bizonyításon részt vehetett volna a vádlott is, de ő nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel – fűzte hozzá.

Egész éjszaka modellezték a Rezesová-balesetet

A helyszíni bizonyítás költsége néhány százezer forint, ami ilyen ügyekben nem számít kiugróan magasnak. Ezt a költséget az állam megelőlegezi, arról a bíróság dönt majd, hogy végül ki viseli. Általában a bűnügyi költséget bűnössége esetén a vádlottnak kell megfizetnie.

Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta, hogy július elejére van kitűzve a legközelebbi tárgyalás a Rezesová-ügyben, másodfokú döntés leghamarabb július 14-én lehet.

A vád szerint Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán, X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, melyben négyen életüket vesztették.

Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy a sztrádán a baleset előtt nem sokkal agresszíven vezetett, több járművet, köztük a későbbi áldozatok autóját is veszélyesen megközelítette.

A szlovák nő az eljárás során tagadta bűnösségét. Az elsőfokú büntetőperben az ügyész tíz évnél is súlyosabb szabadságvesztést, ugyanakkor a vádlott és védője felmentést kért.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Mocskos részeg k...hogy hogy nem ment el ??? Kellett volna a vezetöszijat, láncot alkalmazni és odavezetni a helyszinre...Micsoda kettös mérce ujfent ???
Magyarországon már csak a pénz beszél, a kutya pedig ugat ??? Szomorú, hogy
a hires magyar igazságszolgáltatás ide jut(ott)
Börtönbe rohadjon a szemét !!! Milyen felmentésröl álmodoznak a " sztárügyvédek " ??
Van elég bizonyiték ( Egy család halott ) Ez nem elég ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
Valahogy az már ki is törlődött a köztudatból, hogy
- Szlovákiában már volt efféle ügye...
-vélhetően nem "csak" piált, de némi egyéb tudatmódosító szer is volt a szervezetében
-kikerült képből a kamionos szemtanú (csak nem megvették "kilóra"?)
Tényleg nem vagyok bosszúálló fajta, de ezt a r.h.r.n.gy.ot
meg az ír gázolót, az osztrák hummeres rendőrgyilkossal összezárnám,
csak elfelejtenék nekik enni-és innivalót adni.
No, aztán jöhetnek a lóerők!
Desischado
Kiváncsian várom, felmentik ezt a gyilkos ribancot?! De ha én csináltam volna ilyet, minimum 20 évet kapnék, bár nekem mindegy lenne, mert nem bírnék azzal a tudattal élni, hogy emberek haltak meg miattam! De az én vagyok. Ennek a rongy dögnek meg állítom, semmiféle lelkiismeretfurdalása nincs, csak arra játszik, az eddigiek alapján, hogy minél olcsóbban megússza!
postamester
@Desischado: ennél a pénz nem számit !!
postamester
Na ezért kell a gyilkosságot rábizonyitani, és a kiszabható
legnagyobb büntit kiszabni és Kalocsán a nehéz lányok közé
beültetni !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.