Miközben a csapból is a devizahiteles probléma folyik, alig esik szó a forinthitelesekről, pedig közülük is százezrek vannak bajban. A kormány már készíti az újabb adósmentő csomagot a devizahiteleseknek. Ehhez alapul veszik a Kúria hétfői döntését, amely szerint tisztességtelen az árfolyamrés, vagyis az, hogy a bankok más árfolyamon folyósították a devizahiteleket, illetve más árfolyamon számoltak a törlesztéskor. A testület azt is kimondta, hogy az árfolyamkockázat áthárítása és az egyoldalú szerződésmódosítások is problémásak lehetnek, amennyiben az ügyfeleket nem tájékoztatták szerződéskötéskor megfelelően. Közben ki törődik a bajbajutott forinthitelesekkel? Pedig sokan vannak: az MNB adatai szerint tavaly csaknem 600 ezer forinthitelt nem tudtak fizetni 90 napon túl. A támogatott lakáshiteleknél a legjobb a helyzet, ott mindössze 4 százalékos az ilyen késés, de a nem támogatott lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél már 15 százalékos a problémás szerződések aránya.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ez aztán nem érdekli a kormányt, hiszen nekik nagyrészt devizahitelük volt amit gyorsan visszafizettek. (hogy miből az külön megérne egy misét)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
@Horizont: Nem. Nem ismerek minden devizahitelest. De sokat ismerek, aki mind hülyének nézett amikor meglátott régebbi autómban. Ezek a hitelek mind hosszú kifutásúak. Amikor felvette valaki gondolt-e arra hogy a forint tartósan csak gyengült MINDIG a nyugati valutákhoz. Mondom mindig! És amíg lesz forint ez így lesz! Ha politikust cserélünk, ha nem.
És tartom azt, hogy aki felvette nem élet-halál kérdése volt, nem olyan szükségből vette fel. Annak nem adott a bank, mert nem volt mire. Ha mégis az éhhalál küszöbén volt bocsánatot kérek tőle!
Ezzel nem állítom, hogy a bankok korrektek voltak ez ügyben (sem). Ők kapitalisták! Ez ilyen világ.
Desischado
@Horizont: Elég szomorú, amit leírtál, de sajnos, ez a nagy valóság. A legfontosabb az, hogy a férjed rendbejöjjön, és kívánom, hogy a ti javatokra ítéljen a bíróság! Szerintem ezt nevezik 100 %-kos uzsorának! Ami a bandát illeti, igazad van, fütyülnek ezek mindenkire, csak nekik legyen okés! Ez csak a választásokra szóló parasztvakítás, és a legkeservesebb az, hogy még mindig sokan hisznek nekik! De majd figyelj mi lesz a választások után!
Dr plágium
Tájékoztató a Kúria döntéséről a devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatban

A Kúria Polgári Kollégiuma 2014. június 16-án jogegységi határozatot hozott azokban a devizahitelekkel kapcsolatos kérdésekben, amelyek tárgyában korábban elhalasztotta a döntését. A jogegységi határozat célja az volt, hogy a folyamatban lévő perekben meghatározza az ügyek egységes szempontok szerinti elbírálását, amíg esetleg jogszabály nem rendezi a fogyasztói devizahitel-szerződések sorsát.

A Kúria jogegységi döntése alapján a devizahitel szerződések önmagukban nem tisztességtelenek, éppen ezért magát a hitelt vissza kell fizetni. A fentiek alapján az OTP Bank semmilyen körülmények között nem javasolja ügyfeleinek a hiteltörlesztés felfüggesztését.
És ez valóban így van, senki ne essen abba a tévedésbe, hogy a hitelt nem kell visszafizetni.
1magyar
@lajospapa: Van ilyen is, olyan is. Van csaló politikus, meg csaló politikus és van 1-1 nem csaló.
lajospapa
@Horizont: Még egyszer bocsánat azoktól akik igazán kényszerből mentek ebbe bele!
Sokak bűne és meggondolatlansága ez a sokszor kilátástalan helyzet. Azért azt nem kell elfeledni, Hogy a lehetőségét a devizahitelezésnek a Fidesz hozta meg, amikor a hivatalos fizetőeszköz még ma is a forint. A Fidesz nem is akar mást. Meg tett-e a Fidesz mikor ezt hozta, hogy a bankok ne élhessenek vissza a kínált lehetőségekkel, körültekintő volt-e a jogalkotás? A hitelfelvevőnek volt-e szüksége, vagy lehetősége hogy majd akkora lakást, autót stb. finanszírozzon? Mért volt,van lehetősége a banknak egyáltalán a szerződő feleknek egyoldalú módosításra. Jól szólt-e némely politikus, hogy így izmosodott a forint? Bizony sok okozója van ennek, de a szenvedője úgy lehet az, aki hónapokat vagy többet vár a kórházi listán. A kettő pedig úgy függ össze, hogy erre a bulira már nagyon sok forint elment nem biztos, hogy jó helyre. Ígérem legközelebb rövid leszek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.