Díszvacsorán fogadta a Magyar Corvin-lánc Testület tagjait az Országházban.

A hazánkat évtizedekre eladósító gigahitel szavazásán egyébként Lázár János sem vett részt.

Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Mit csinált Orbán, miközben megszavazták a 10 milliárd eurós orosz hitelt?" Putyin elvtársat "kényeztette"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@tivoli: Kérünk szépen Téged, pontosan, tényszerüen tájékoztass minket, hogy ne " nyomjuk ezt a süket, demagóg dumát ". Én sem bírom türelemmel és megértéssel a butaságot, gyalázkodást, a felelősség nélküli vádaskodást és sértegetést. Tovább megyek, nem szívesen olvasom az ország miniszterelnökét gyalázó sértő megjegyzéseket, bárhogy is hívják az éppen aktuális miniszterelnököt. Elvárom tőle is, a lakosságtól is, hogy adják meg a civilizált országokban jellemző, legalább az ország egyik közhatalmú méltóságának kijáró tiszteletet.Szerintem megengedhetetlen az ettől a szabálytól eltérő mindenféle útszéli stílus.Kérlek, Te is tedd le a véleményedet, miután előtte ismerteted a miniszterelnök úr szándékát, tervét, elképzelését erről a nagy volumenü kérdésről.
Ma reggel Kovács Árpád úr a Költségvetési Tanács elnöke megmosolyogta a felturbózott paks hangulatot, egyesek túlmisztifikálták ezt a kérdést, 2026.- tól kell törlesztenünk, ami nem több teher, mint az IMF hitel volt egy sokkal nehezebb , válság időszakban.2026.-tól minden bizonnyal sokkal jobb helyzetben leszünk , - gondolom erre gondolt ő is.
Szerintem, egyetlen Eurót sem szabad előre lehívni és mutyiban másra költeni.Erre egyébként már 2015 .-ben megnyílik a lehetőség. Szerintem, csipegetés lesz ebből, más, nem biztos hogy létfontosságú célra. Ezt kellene erős kontroll alatt tartani.
De Te ezt biztosan jól tudod, kérlek, tedd helyre az itt kommentelőket, engem is.
tivoli
@világlátó: Jó a szöveg, de maradok annál a véleményemnél, hogy ez a biznisz nem a miniszter elnök Úr biznisze hanem sokkal régebbi projekt, csak most került abba a fázisba, hogy konkrétan beszéljenek róla. S mivel már régen eldöntött tény az erőmű bővítés és még nagyon sokára lesz kész, semmiképpen nem kötném a jelenlegi kormány nevéhez. Tehát én is azt javaslom, hogy a Miniszter elnök Úr nevét hiába szájukra ne vegyék a népek, mert ez egyfelől tiszteletlenség, másfelől fölösleges és gusztustalan olyan dolgokról sértő módon polémiát folytatni, amire a legcsekélyebb ráhatásunk sincs.
Maradok tisztelettel.
világlátó
@tivoli: Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim! Vegye már a bátorságot, időt, energiát valaki közülünk arra, hogy kerítsük elő azt a korábbi projektet, amit az Mszp kormányok valamelyike vetett be a köztudatba egykor ! Vajon előhozakodna - e ma is azzal a projekttel Gyurcsány Ferenc, vagy Bajnai Gordon? Ahogy múlnak az évek, úgy változik a kép. Ma már az épülő atomerőművek mellett megjelentek új technológiák. Van ahol a szél, másutt a nap, valahol a geotermikus energia, sokfelé a törpe erőművek, biogáz felhasználásával, a természet adta lehetőségeket kihasználva.Ahol sok és könnyen a felszínre hozható az uránérc, az atomerőművi felhasználásához adott a technológia, van hová eldugni a kimerült elemeket és tartozékokat, ott biztosan a nukleáris energia felhasználása még sokáig élni fog.Nálunk ezt én nem tudom megítélni.Nem vagyok ebben / sem / szakértő. Azt hiszem azt kell eldönteni, mi a baj? Orbán Viktor váratlan döntése és a megállapodás Putyin elnökkel? Vagy talán a hitelfelvétel az erőmű megépítéséhez? Netán a beruházás orosz kézben? Kevés a hazai vállalkozások részvétele és várható nyeresége? Túl nagy a hitelállomány, amit az ország népe kell kifizessen adók formájában? Nincs saját erő, amit a gazdaság értékteremtő képessége hozott létre és fektettünk be valami jó alapba?Talán az a baj, hogy " hű bele béla " módon lépett a miniszterelnök úr valamilyen társadalmi egyeztetés és elfogadottság nélkül?Lehet hogy az a baj, hogy a szakértő hazai érdekeltek most már a döntés és a parlamenti kétharmaddal szentesített eredmény után nem tudnak mit mondani, azon kívül, hogy remélik, szerepet kapnak majd? Esetleg az a baj,hogy valaki kiszámolta, hogy kb. 300.000.-Ft.jut minden magyar állampolgárra sok éven át ? / vajon hogy számolta ki ? /Az is oka lehet a felháborodásnak, hogy fogalmunk sincs mit hoz a jövő, azon túl hogy a hurrá optimizmushoz mindig akad néhány eszement extralojális, aki ha kell, ha nem töltené belénk a bíztató jövőképet? Hát ezekre válaszoljatok ! Kérlek !
világlátó
@human: Segíts már megértenem! Miért nem növekszik az államadósság?
human
@világlátó: Mert nem a magyar állam, hanem az MVM Zrt veszi fel a hitelt, ami gondolom más zsebből gazdálkodik, mint az államháztartás. Az államadósság szempontjából pedig csak az államháztartás zsebe számít. Talán pontatlan voltam, de én is csak ennyit értek az egészből.
világlátó
@human: Tegnap keresgéltem egy kicsit.A Privátbankár.hu hirleveleiben olvastam, hogy a 10 milliárd Eurós hitel, a 2013 -sa GDP 10,2 % -nak felel meglvileg megoldható, hogy ne számítson államadósságnak, de lényegében az, / mert az állam mi állampolgárok vagyunk /mertattól még vissza kell fizessük az adóinkból A 21 éves futamidő alatt, a sávosan szigorodó kamatok miatt a hitel két és félszeresére nő.A kalkulációk szándékosan 3050 milliárd Ft.-ról szólnak, de ha a teljes vissza fizetnivalót számoljuk, az közel 8000 milliárd Ft.
Magyarország GDP.-je 2013-ban 29.114.426.000.000.-Ft. volt Ez az Eustat szerint is 98,05 milliárd Euró / 300 Ft.-os Euro /Ft.árfolyamon számolva.Így a 10 milliárd Eurós orosz hitel a GDP. /2013 10,2 % -a.Így talán már jobban látjuk a számokat, méreteket.
Ehhez tudnunk kellene eddig milyen hiteleket vettünk fel, milyen kamattal, mennyi időre.
Pl.az IMF hitel mennyi volt, mennyit hívtunk le, mekkora %.-ot okozott ez az államadósság tekintetében. Azt is látni kellene már mire fordítottuk ezeket. Ma reggel Gőgös Zoltán arról szólt, mi lesz a hazai mezőgazdasággal, miképpen lehet a vidékfejlesztést jó irányba terelni. Azt érzékelem, az ország gazdái / kivételesen most nem a nép, az állampolgárok, hanem a most 2/3.-al megválasztott kormány nem jól látják a gazdaságot, így sem az agráriumot, sem az ipart, sem a szolgáltató szférát, így az egészségügyet, de főleg az oktatást.Az általános iskolától a felsőoktatásig.Köhög a bolha, - modhatná bárki. Lehet, de miután alig kapunk pontos és rendszerbe foglalt információkat, így csak részigazságok, főleg kérdések és polémiák megfogalmazása jut nekünk.Túl sok a jogosnak érzett kérdés az adókról, Áfáról, Eu-s pénzek felhasználásáról, összevissza vásárlásokról százmilliárdokért, az állam költekezéséről és a gazdasági bűncselekmények elsikkasztásáról.Ezt a kis országot nem a gondos, előrelátó gazda szellem vezeti, hanem a naponta érkező mindenféle szél lekezelése, politikai megfontolásokból.Innen én ezt látom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.