A hatalmas összegű felvett osztalék ellenére pocsékul teljesített az állami tulajdonban lévő részvényportfólió az első félévben – írja a Napi.hu.

A Napi.hu számításai szerint az állami tulajdonban lévő részvényportfólión december 31-e és június 24-e között mindössze 4,5 milliárd forintnyi nyereség keletkezett, ami minimális összeg, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ennek a részvényportfóliónak az értéke meghaladja a 654 milliárd forintot.

Ráadásul az adatot felfelé húzza, hogy figyelembe vettük a számításnál például az Magyar Villamosművek Zrt- tulajdonában álló Elmű és Émász részvényeket is, s az ezekből beszedett 3,5 milliárd forintot meghaladó osztalékot is – írja a Napi.hu.

Nagyot nyert viszont az állam az OTP-vel. A bankban az államháztartás részét képező tulajdonosok tulajdoni aránya a gyorsjelentés szerint 5,13 százalékra tehető. Az OTP részvények árfolyam emelkedése és a befolyó 2,1 milliárd forintnyi osztalék összesen 9,6 milliárd forint nyereséget termelt ebben az időszakban. A bankpapír az évet még 4000 forint alatt kezdte, a hétfői záróárfolyamuk azonban már meghaladta a 4500 forintot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Szopós vicctor elkúrta, nem kicsit nagyon. Ilyen böszmeséget mint amit szopós vicctor csinált Európa még nem látott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
kockázat nélkül nincsen nyereség ,ha a pénz áll büdös lesz belőle csak@dömdödöm:
joopapa
Majd a szőke nyugdíjvédelmező szenátor asszony megmagyarázza!Gabik miért csak 4,5 milliárd forintnyi nyereség keletkezett az állami tulajdonban lévő részvényportfólión? A válasz: CSAK!
Desischado
Bezzeg saját maguknak milyen remekül megforgatják a pénzt! Vajon mennyit "nyeltek" le ebből a zsozsóból is?
mate03
@Dr. Felipe: Pedig MO jobban teljesít! Hidd el nekem,hiszen Viktor mondta! Hogy szakadna rá az ég!
tivoli
Nem olyan brókereket kellett volna megbízni mint Lázár, Szíjjártó meg Kósa Lajos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.