Az MSZP közös jelöltek indítását javasolja a baloldali pártoknak Budapesten az önkormányzati választáson – jelentette be az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón. A győzelem stratégiája a teljes összefogás, a legjobb ajánlatot kell a budapestieknek tenni – indokolta kezdeményezésüket Horváth Csaba.

"A budapestiek többet érdemelnének, mint csak a Fidesz" – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért és a Fidesz által módosított választási törvény miatt javasolják a teljes összefogást.

Horváth Csaba szerint április 6. azt bizonyította, hogy győzni lehet Budapesten az összefogással, május 25. pedig azt, hogy a külön indulással csak veszíteni lehet. Hozzátette: minden kerületben teljes összefogás kell, közös jelölt, közös lista, valamint közös főpolgármester-jelölt. A politikus azt javasolta, hogy "a vitatott helyeken" a közel azonos támogatottságú jelöltek között aláírásgyűjtéssel döntsenek.

A főpolgármester- és a 23 kerületi polgármesterjelölt mellett 297 önkormányzati képviselői körzetben javasolnak közös jelölteket indítani – ismertette.

Horváth Csaba véleménye szerint a május 25-ei európai parlamenti választás nem az egyetlen értékmérő, amely a megállapodás politikai alapjait rendezi. Az önkormányzatiság lényege a beágyazottság, valamint az, hogy a civil szervezetek támogatják-e a jelöltet – fejtette ki, fontosnak nevezve a szervezeti erőt és a kampányképességet is.

A főpolgármester-jelölt személyét firtató kérdésre Horváth Csaba azt mondta, az erről szóló tárgyalás, "hogy ne öltsön casting jelleget", nem a nagy nyilvánosság előtt zajlik. Az elsődleges alkalmassági feltétel az, hogy az illető vállalja a jelöltséget – mondta, megjegyezve: ez a sajtóban megjelent emberek egyikéről sem derült még ki.

Egy másik kérdésre elmondta, hogy Hunvald György volt VII. kerületi polgármesterének, a párt kerületi elnökének ügye nincs lezárva, nemcsak a bíróságon, hanem a jelöltségével kapcsolatban sem.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alte trottel
Szeretnél, BAZMEG!
_SZE-RET-NÉL_! Mikor tanuljátok meg végre ezt a szót?
kkalman
Ismét égetnék a többi baloldali pártot. Igazi értékmérő, ha külön-külön méretik meg magukat. A közösködés, mert megegyezni nem tudnak, ki legyen a főpolgármester-jelölt, sehová sem vezet, illetve a nagy bukáshoz.
Ezek sem tanulnak semmiből. Még április 6-ból sem.
Nil
Már megint a farok akarja csóválni a kutyát
Desischado
Hát ez elég gáz ez a huza-vona, de mindenesetre inkább ez, mint a fideszes tarlós!
human
Az mszp felfoghatná már, hogy nem diktálhat. Valahol értem én, de nagy hiba.
magyarbakancs
Reménytelen küzdelem.
A Fidesz kőtájából játszani mert mindent átalakít úgy ,hogy számára megfelelő legyen.
Lásd gazdaság,szavazati jog,alkotmány,helyhatósági választási és országos választási szabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.