Gémesi György köszöntőjével szombaton megkezdődött a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által szervezett "magyar polgármesterek kétnapos világtalálkozója" Gödöllőn, a királyi kastélyban.

A vendéglátó Gémesi György polgármester (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a MÖSZ elnöke a világ magyar polgármesterei egyedülálló találkozójának nevezte az immár tizedik alkalommal megrendezett eseményt.

Királyi kastélyban értekeznek a világ magyar polgármesterei

Az eltelt időt értékelve rámutatott, hogy a találkozókon lehetőség volt a stratégiai kérdések megbeszélésére, az egyetemes önkormányzati értékek végiggondolására, köztük az egyik legfontosabb, a szubszidiaritás, vagyis a társadalmi szabályozás helyi szintű intézése elvének hangsúlyozására.

Paczolay Péter, a rendezvény fővédnöke, az Alkotmánybíróság elnöke előadásában leszögezte: a jól működő demokrácia nem létezhet erős önkormányzatiság és megfelelő mértékű decentralizáció nélkül.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csip-csop
szeretnèmtudni, hogy kik a vilàg polgàrmesterei Mo-gon. mert mèg ilyet èn nem hallottam.
Fradigege
Összefújta a szemetet a szél. A nagy pofavizit.
Desischado
Sok szemét egy rakáson! Ki kéne seprűzni!
csip-csop
mèg azt szeretnèm tudni, hogy ez a sok okos, hulye polgàrmesterek mirol beszèlnek majd? hogy ki mennyivel kap tobb fizetèst? szeretnèk egy kismadàr lenni, hogy halgatozzak egy kicsit korulottuk a kiràlyi kastèlyba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.