Kedden, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain.

A Semmelweis-napon, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is – tájékoztatott korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A mentők teljes kapacitással dolgoznak.

A legtöbb településen a gyógyszerellátást szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tájékoztatása szerint a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak, így a vásárlók az ügyeletes gyógyszertárak mellett azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban lévő gyógyszertárak.

Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők és kormánytisztviselők számára is, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak.

Ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain is szünetel az ügyfélfogadás. Ezen a napon a telefonos általános tájékoztató rendszer, valamint az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer sem lesz elérhető.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint laboratóriumaik ügyeleti rendszerben működnek ezen a napon, erről minden információ megtalálható a weboldalukon. A hivatal zöldszámára érkező lakossági bejelentéseket, amelyeket üzenetrögzítő rögzít, munkatársaik a nap folyamán többször is feldolgozzák majd.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.

A köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001-től munkaszüneti nap; az egyes hivatalok maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e. 2011 óta július elseje a kormánytisztviselők napja is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Pedig mindenki szeret rendelőkbe meg kormányhivatalokba járni, erre megfosztják ettől az élménytől a nagyközönséget? :)
magyarbakancs
Minden szakmának megjárna egy nap ,hogy ne dolgozzanak.
Az égéségügyben főleg az orvosok között akad olyan ki csak akkor dolgozik, ha paraszolvenciát lát a láthatáron.
Mint kolléga mondom.Tisztelet a kivételnek ami sajnos egyre kevesebb.
dömdödöm
Lehet felvonulni ,este kormánytisztviselők kérték ,orvosok kérték ,patikusok kérték
tivoli
@magyarbakancs: Ezt a rosszindulatot! :-))
csikknorisz
Van múzeumok éjszakája, színházak éjszakája, stb. Lehetne egy hivatalok éjszakája is. Köztévén csodálatos riportokat is készíthetnének róla:
-Hová igyekeznek?
-Ide a munkaügyi kormányhivatalba, ahol tűz- és kardnyelő mutatványok kíséretében énekli el a kirendeltségvezető az álláskeresők számának csökkenéséről szóló adatokat.
-És önök?
-Ide a KSH-hoz, remek szemfényvesztő mutatványt ígértek, különös tekintettel az átlagkereset és a foglalkoztatottak számának bombasztikus növekedése kapcsán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.