A magyar-szerb kétoldalú gazdasági, beruházási, határon átnyúló és kulturális kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Tomislav Nikolic szerb elnök kedden Belgrádban. A szerb köztársasági elnöki hivatal közleménye szerint Nikolic megköszönte Orbán Viktornak Magyarország segítségét és támogatását, amelyet a Szerbiát sújtó májusi árvizek idején és azt követően nyújtott.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a történelem során a két népet összekötötte a nagyhatalmak elleni közös küzdelem, a 20. század második felében tapasztalható ellentétet pedig az emlékeknek kell meghagyni és inkább a közös jövő felé fordulni. A szerb elnök kiemelte, hogy a vajdasági magyar kisebbség összekötő szerepet tölt be a két ország között, és a jó kapcsolatok folytatása továbbra is mindkét fél érdeke.

Orbán Viktor Belgrádban tárgyalt

Orbán Viktor megismételte, hogy Magyarország támogatja Szerbia európai integrációját. „Mi, politikusok tudjuk, hogy nem létezik problémamentes helyzet, hanem csak a nagyobb vagy a kisebb probléma közül választhatunk. Az európai uniós tagság számos előnnyel jár, de tisztában kell lenni azzal is, hogy gondok is léteznek” – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök.

Magyarország sajátos modell szerint tudott kilépni a gazdasági válságból, és emiatt sok problémája volt – húzta alá Orbán, hozzátéve azonban, hogy ez a modell jónak és reálisnak bizonyult.

Orbán Viktor miniszterelnök Tomislav Nikoliccsal együtt megnyitotta a Belgrádi Magyar Kulturális Intézetet, kora délután pedig a magyar és szerb kormánytagok csúcstalálkozóján vesz részt, amelyen kétoldalú megállapodásokat írnak alá. A magyar delegáció tagja Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Oráliai I. vicctor és pereputtya Belgrádba látogat.

Miután vendéglátójával Tomiboy Nikolics Nenanjával elvonulnak a vörös szőnyegen a díszsorfal előtt, az intim szoba felé veszik az irányt.
Ott áttekintik a kétoldalú kapcsolatokat, több sikamlós témát is érintenek a szerb magyar barátság és a buzilobbi jegyében.
Majd megállapítják hogy kapcsolatuknak van jövője csak a kerényi meg ne tudja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
archer
A magyar ME. többek között kijelentetette,
senkinek nincs joga megkérdőjelezni,
az országunk energiához való hozzájutásának jogát..!
(Nem szó szerint.
Déli Áramlat.)

ebből mi lesz..!
archer
@Desischado: Nem hiszem hogy ez a hsz. belefér,
a szólásszabadság kategóriájába..!
kkalman
Hmmm...!
Van még ahol szóba állnak vele régi-új újsütetű, keleti barátain kívül? Ha így folytatja, még azt hiszem róla, hogy fejlődőképes.
Desischado
Az nem baj, hogy odamegy! a baj az, hogy visszajön! Sajnos, nincs szerencsénk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.