A Budapest Pride rendezvénysorozat egyik programját a hagyományos felvonulást, valamint "A család nevében" Facebook-csoport rendezvényét (részben) egy helyszínen és egy időben – szombat délután – tarthatják meg egy határozat szerint.

A Facebook-csoport korábban azt közölte, a Fővárosi Közigazgatási Bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi betiltó határozatát, és így az eredeti terveiknek megfelelően július 5-én délután a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkánál ők is rendezvényt tarthatnak. A család intézményének népszerűsítésére létrejött Facebook-csoport a Budapest Pride felvonulásával egy időre és egy helyszínre jelentette be rendezvényét.

Az ORFK az MTI-nek azt írta, a bíróság döntése egyértelmű, és az hatályon kívül helyezte a BRFK tiltó határozatát. "Ebből következően – tekintettel egy már korábban tudomásul vett rendezvényre – ugyanott, ugyanabban az időben két rendezvény tartható meg" – közölték, jelezve ugyanakkor azt is, hogy a rendőrség a két rendezvény bejelentőivel egyeztetni fog.

A Facebook-csoport oldalán, a bírósági határozat ismertetése után egyebek mellett az olvasható, hogy rendezvényüket "a rendőrség felháborító vádaskodásával szemben nemhogy a közrend vagy bármiféle közösség ellen, hanem éppen ellenkezőleg, a közerkölcs-, a család hagyományos értékei-, a gyermekek jogainak védelmében, a család ellen irányuló törekvésekkel szembeni társadalmi immunitás kibontakoztatása érdekében" szervezik.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Manhattan: És még a helyszín is hogy hasonlít az Andrássy útra. :)
Azaz, csak az hasonlít.

Egyébként a rendőrség saját magának okoz plusz munkát azzal, hogy két ellentétes rendezvényt engedélyez ugyanoda, ugyanakkor. Mivel kötelező mindkét rendezvényt biztosítani, nem lesz egyszerű dolguk.
Meine Ehre heisst Treue
Ez kell nekik? Erre vágynak? Ok, tessék oda költözni.
Meine Ehre heisst Treue
@caligne: Tudom, de ők itt akarják reklámozni magukat és természetellenes családmodelljüket.
Desischado
Élni, és élni hagyni. Tolerancia. Jó volna, ha ezek a fogalmak érnének is valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.