Coli fertőzés veszélye miatt fel kell forralni a vezetékes ivóvizet használat előtt a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervének keddi előírása szerint öt mátrai településen: Parádon, Bodonyban, Mátraballán, Parádsasváron és Mátraszentlászlón – közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. szerdán.

Molnár Attila, az ÉRV műszaki igazgatója Parádon tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a közkutakhoz köthető helyi problémáról van szó.

Újabb fertőzés: forralják fel a vizet, ha ezeken a településeken laknak!

Tájékoztatása szerint az első, "a víz nem megfelelő mikrobiológiai minőségét" mutató mintákat június végén találták. Mivel a második mintavétel is pozitív volt, a szolgáltató értesítette a népegészségügyi szakigazgatási szervet, amely elrendelte az öt településen a vezetékes ivóvíz felforralását felhasználás előtt, ivás, főzés, fogmosás esetén.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@qxy: Az antraxos akció is akkor került napvilágra, amikor a polgármester asszony is megelégelte a kussolást! Engem ez eléggé emlékeztet a csernobili sumákolásra...:(
Na, de 1986-ban ugye diktatúra volt, most meg demokrácia, vagy mifene..lépfene...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@kkalman: Az igaz, viszont dehidratál. Így nyárvíz idején meg csak pótolni kell a folyadékveszteséget. :)
kkalman
@szandokan: Ki mondta, hogy vödörszámra igyad? :-)))
m.macskosz
@szandokan: Vigyetek piros-fehér-zöld pólót, nagy betűkkel a hátatokon, hogy Pancho,
és ne szólaljatok meg németül!
human
@szandokan: Szabad kérdezni, hogy mennyiért vetted? Nekünk 190 ezerért ajánlották most.
szandokan
@human: A vége pont ennyi lett. Nekem egy ismerősöm ajánlotta, aminek bemutató lett a vége, és ott 280 ezret mondott először, mint eredeti ár, de ugye gyerek kedvezmények, meg bemutató kedvezmény, bla bla bla...Annyi az, 190 ezer, és még egy lúgos víz előállításra alkalmas szűrőt is adtak hozzá, természetesen külön csapteleppel szerelve. 1,5 évenként jönnek cserélni a szűrőket, az 18 ezer, öt év után pedig felszámolnak 4-5 ezer útiköltséget még.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.