A mogyoródi militarytáborban 11-18 éves gyerekeket képeznek ki, sorkatonai módon. Fegyverhasználat és bakancspucolás is van a napirendben, valamint a legfontosabb: hazafias értékrend kialakítása a magyar gyerekekben.

A körülmények olyanok, mintha háborúra készülnének fel – írja a CNN fotóriportere is, néhány hónappal korábban publikált képei kommentálásakor.

Dugig tele van az elképesztő gyerektábor

Sok kis táborlakó nem érdeklődik a katonai lét iránt, hanem a szülők akaratának engedelmeskedve van itt. Ahogy a korábbi riport is írja: igen magas azoknak a „táborozóknak” a száma, akiknek a szülei erős nacionalista kötődéssel rendelkeznek, ezért küldték el gyereküket. Ennek ellenére – ahogy arról az MTI is beszámol –, a táborban sokszoros a túljelentkezés.

Horváth Zsolt, a tábor szervezője elmondta: civil, de mindig is rajongott a katonaságért, gyűjtötte a harcjárműveket, majd amikor látta, hogy nincs ilyen jellegű tábor, beszerezte a sátrakat, ágyakat, egyéb felszereléseket és nyolc évvel ezelőtt nyolc gyerekkel napközis tábor formájában elindította Mogyoródon a militarytábort. A következő évben – a már bentlakásos táborra – 14-en jelentkeztek, majd évről évre egyre népszerűbb lett. A nyári időszakra idén 420-an jelentkeztek, emellett az őszi, tavaszi és téli szünetben is szerveznek táborokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.