A beharangozott 110 milliárd forintos zárolás többek között érinti a közmunka programot is. A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat értelmében a zárolás alól rengeteg cél mentesül, így például az összes stadionépítés is, így azok a beruházások zavartalanul folytatódhatnak.

A kormány elrendeli bizonyos fejezetek meghatározott összegű zárolását, ahol zárolás nem rendelhető el ott ténylegesen csökkenteni kell a kiadásokat. Az érintett szervezetek vezetőinek augusztus 1-ig be kell jelenteniük, hogy a gyakorlatban ezt hogyan kívánják megvalósítani, de ezt már korábban, július 23-ig be kell jelenteniük Varga Mihálynak előzetesen jóváhagyásra. Jó hír, hogy EU-s forrást is tartalmazó beruházásokat, folyamatokat nem lehet befagyasztani.

Kultúra, tudomány, oktatás…

Sor kerülhet a zárolási kötelezettség fejezetek közötti nullszaldós átrendezésére. Az úgynevezett általános tartalékból, ami a rendkívüli kormányzati intézkedések tartaléka, 20 milliárd forintot zárol a kormány. A Nemzeti Földalappal kapcsolatos kiadások esetében 500 millió forint zárolást rendelt el a kormány, ugyanennyit az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások esetében.

Itt a lista a zárolásokról: szerencsére a stadionépítések nem állnak le

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap egyenlegében 8 milliárd forintos javulást kell elérni, a Nemzeti Kulturális Alap egyenlegének esetében 800 millió forintosat. A további intézkedések nyomán, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap egyenlegének 6 milliárd forinttal kell javulnia, a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap egyenlegében pedig a 100 millió forintos egyenlegjavítás a cél, míg a Bethlen Gábor Alap egyenlege esetében 200 millió forintos intézkedést írt elő.

Közvetve rossz lesz

A Portfolió korábbi cikkében kifejtette, hogy ezek a kormányzati kiadászárolások közvetlenül valóban nem érintik a háztartásokat és a vállalatokat, viszont közvetett módon érintheti a kivitelező vállalkozásokat és ezen keresztül munkavállalókat.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nagyon hosszú a lista, nehéz kiböngészni mi mit jelent. Egy biztos a stadionok épülnek.
Józan ember azért nem hiszi el a gazdasági növekedést, mert biztos nő az építőipar teljesítménye, míg folyik az építkezés, de utána nem "termel", hanem fenntartási költséget kíván, tehát nem növeli GDP-t.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@pityuka: Megmondta a taho a programot a valasztas elott: folytatjuk.
A sok birka meg ment buzgon megvalasztani a zsirdisznot ujabb 4 evre. Persze azert a mostani gyozelem nem ment volna az eddigi legsulyosabb csalas-sorozat nelkul.
csip-csop
nanà, hogy nemfognak leàllni a stadion èpitèsekrol, mi fogunk leàllni, ha ez igy megy tovàbb.
csip-csop
@JAJMÁR: mèrt kellene nekik lemondani a bèrukrol? nemlàtod, hogy szegènykèk milyen nyugosen tudnak elèrni a honapvègère. televannak fizetni valòkkal.hiszen izzadnak a sok munkàtòl a sok napi òràkat amit toltenek a parlamentbe, nem kell oket fèlteni, teljesen idegosszerropanàsuk van, lehet, hogy legtobbje majd Grazba megy kuràlni magukat.
mariaberta
Nos teljes az öröm, a stadionok épülnek, és kitehetjük határainkra a táblát, a hozzánk látogatók számára:
Vándor, tudd meg!!! Ez az ország , -elsősorban : " Felcsút, Alcsút és minden Csút"- Mária és a Stadionok országa, tehát illő áhítattal lépj be határainkon.
Pisti271
Az emlékmű építés sem állt le.
Még éjszakai pótlékra és megerősített rendőri védelemre is futotta. :)
radios45
lesznek megszorítások igen, mert a fidess jobban teljesít, és többet költ saját magára, mint bármelyik előző kormány, az elmúlt 20-30-40évben.
A közmunkások számát sok ezer fővel csökkentették, ősztől tovább csökkentik,lesz újra 6órásmunka, meg 38ez,ft.os bér, áremelések, özvegyi nyugdíj megadóztatása, kiadások csökkentése címén, a szociális ellátások megnyirbálása, segélyek megreformálása, az illetékes államtitkár, és a helyettes államtitkár et, már ezt is beígérte.
Nem baj ha a fél ország éhezik, nyomorog, a lecsúszott emberek családok, kukáznak nélkülöznek, az sem számít, csak a szaros stadionok épüljenek tovább.
A felcsúti csüngő hasú majom, és a haveri kör cégei gyarapodjanak, milliárdokkal, ez a lényeg.
Birka népnek nincs hazája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.