"Dunakeszinél két vonatot egy vagányra tereltek egymással szembe. Majdnem karamboloztunk..." – írta egy olvasó az Indexnek.

Állítólag egy Vácról Budapestre tartó zónázó vonat került rossz pályára. Egy másik szemtanú azt írta a lapnak: "Páromék Vácról 14:27-es zónázóval indultak Pestre, Dunakeszinél a vonat valószínűleg váltóhiba miatt először majdnem kisiklott a sínről, majd alig 10 méterre állt meg a vágányon várakozó másik vonat előtt. Nagyon kevesen múlott, hogy nem lett tragédia."

Métereken múlt a vonatkatasztrófa DunakeszinélFotó: Pfeffer Gábor

A MÁV egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Legutóbb tavaly december elején történt hasonló eset, ugyanezen a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon. Akkor alig 300 méterre állt meg egymástól az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szandokan
@Mobil123: Az emberi mulasztás, vagánykodás az utakon, sajnos az életünk része. Csak reménykedhetünk, hogy velünk nem történhet semmi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
folo
Még szerencse, hogy a szinte fantasztikusnak mondható 35 km/ó - ás átlag sebességgel száguldoznak a magyar vonatok, mi lenne, ha, mondjuk, spanyol módra vánszorognának...
tivoli
@szandokan: ma, 00:27
Unalmas és fárasztó a nyilvánvalóan uszító duma. Magától nem lehet ennyire korlátolt valaki, kell hogy legyen egy szellemi vezére. :-(((
szandokan
@1magyar: Unatkozó? Miközben felnézek ide a propira, én általában olyankor is dolgozom, tegnap például egy új mázazó gépet terveztem. Aki itt unatkozik, meg a nálánál kreatívabb embereket szapulja, az inkább te vagy.
1magyar
@szandokan: Remélem nem sikerül a gép,mert önmázazásban nagyon profin nyomod gép nélkül is!
szandokan
@1magyar: Ejnye, te ilyen rosszindulatú ember vagy? Munkahelyeket teremtő beruházásokra irigykedsz? Mert ez többek között azt is hoz majd. Egyébként rajtam még eddig nem fogott ki semmi, és javaslom, nézz utána, mit is jelent az a szó, hogy mázazás, mert szerintem halvány f...d nincs róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.