Szinte az össze bulvárlap foglalkozott azzal a verekedéssel, ami egy taxis és az Omega tagjai között zajlott le. A Blikk szerint a sofőr kipattant és megverte Debreczeni Ferencet és Benkő Lászlót.

A Class Fm reggeli műsorában Sebestyén Balázsék beszélgettek egy szemtanúval, aki ott volt az ominózus esetnél. H. Zoltán ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás, de őrizetbe nem vették.

Zoltán azért telefonált be a műsorba, mert felidegesítette az a rész, hogy a zenészek nem tudják, miért pattant ki az autóból. A központtól kapott egy címet, amit nagyjából kettő perc alatt ért el. Mint elmondta, Benkő László behajolt az autóba és közölte, hogy nekik nem kell taxi és megpróbálta különböző jelzők kíséretében elküldeni onnan.

A sofőr szerint a zenész nem volt józan és elsősorban a 20 perces várakozást kifogásolta. Felhívta a diszpécsert és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye az utasokat. Erre a sofőr elmondása szerint átment a sofőr oldalára Benkő László és megpróbált beütni az autóba és arcon ütötte. Ekkor szállt ki az autóból és H. Zoltán szerint ekkor estek neki mindketten és ebből adódott a verekedés.

Benkő László is megszólalt a műsorban, aki nem akart egyszerre műsorba kerülni a taxissal, akivel szerinte nem lehet beszélni és elmondta, ennek nagyon komoly következményei lesznek. Szerinte H. Zoltán fel sem fogja, hogy mit követett el.

Szerinte rengetegszer telefonáltak a diszpécsernek, hogy hol van már az autó, amit hívtak és mint mondta, egyáltalán nem ittak. Hozzátette, hogy nem ő kerülte meg az autót, nem hajolt be az autóba, az a Debreczeni Ferenc volt. Véleménye szerint ekkor törte el H. Zoltán a férfi orrát.

A taxit azért várták meg, hogy ne kelljen büntetést fizetniük.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitamin51
Eltudom képzelni, hogy ennek a taxisnak és társainak hány ilyen illuminált vendége lehetett azon az éjszakán, ha így elszakadt a cérna nála! Amúgy senki ne csodálkozzon, a türelem is véges, nehogy azt higgye bárki, hogy irigylésre méltó egy éjszakai taxisnak az élete! Az pedig, hogy kemények, nyilván nem véletlen, pont elég taxis gyilkosságról hallhattunk ahhoz, hogy felfogjuk, tökéletesen kivannak szolgáltatva az ügyfeleknek. A sztárokról csak annyit, hogy ezt a titulust mind eljátsszák abban az pillanatban amikor részegen balhéznak, ne felejtsük el, "a gyerekek és a részegek mindig igazat mondanak" vagyis ahogyan ittasan viselkednek az az igazi énjük! A józan állapotuk, a tv-ben felvett mártír képük csupa megvezetés! A legelső cikkek valamelyikében Benkő fia nyilatkozott, mégpedig úgy, hogy az apja és Debreczeni "beszólt" a megérkező taxisnak! Egyetlen sztár képződménynek sincs joga ahhoz, hogy a másik embernek beszóljon, lekezelje, alázza, félrelökje stb. stb. Benkő és minden más akármilyen díjas nagy művész, egyetlen pillanatban elveszítheti az emberek tiszteletét, megbecsülését, szeretetét ha nem ismerik azt a bizonyos határt amin belül még embernek számítanak! Az pedig, hogy ők már idős emberek, miért pont annak jusson eszébe akit éppen vérig aláznak, ha saját maguknak nem jut eszébe? Viselkedjenek úgy, ahogy a többi normális idős ember, akkor nem fognak ilyen helyzetbe kerülni, csak hát a fiúkák nagyon nem akarják tudomásul venni, hogy elszállt felettük az idő, ami pedig lehetne a számukra dicsőség is, ha nem viselkednének úgy, mintha még a harmincas éveikben lennének. Arról nem is beszélve, hogy az iszákos kötekedést senkinek sem kötelessége eltűrni akár fiataltól, akár idős embertől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Pontosítsunk, a XI. ker Hengermalom u. és az V. Hercegprímás u még véletlenül sem keresztezik egymást, tehát a sarkán sem történhetett semmi.
Fradigege
Be voltak rúgva és nem tudták elmondani normálisan a címet.
varrólány
Jönnek majd még szemtanúk azok megint mást mondanak ...szóval lesz itt még variáció!
tivoli
...és megindult a fenyegetőzés a híres, nagy ember magabiztosságával.
Nem véletlenül ilyesmi volt az előzmény is?
GeoCravker
"Szerinte rengetegszer telefonáltak a diszpécsernek, hogy hol van már az autó, amit hívtak és mint mondta, egyáltalán nem ittak. Hozzátette, hogy nem ő kerülte meg az autót, nem hajolt be az autóba, az a Debreczeni Ferenc volt. Véleménye szerint ekkor törte el H. Zoltán a férfi orrát.

A taxit azért várták meg, hogy ne kelljen büntetést fizetniük."

Tehát:
1. Nem ittak, de azért hívtak taxit, hogy ne kelljen büntit fizetniük. Mert nyilván megbüntetik azt aki ózanul vezet.

2. Nem Benkő, hanem Debreczeni Ferenc volt aki behajolt az autóba a vezető-oldalon. Akkor ő a guminő. Ellenkező esetben megpróbált beütni az autóba, és ettől az ő orra tört el. Abszolút világos.

Benkő nem tudom mit ivott, vagy mt szedett, de amikor ezeket mondta, még biztosan nem volt magánál.
GeoCravker
Amúgy, még amikor az egyetemi klub kapcsán taliztam ezekkel a népekkel, egyáltalán nem voltak olyan visszafogott uriemebrek, mint amilyennek most a TV-interjukon láttatják magukat. Nem egy esetben a fél együttes kellett volna ahhoz, hogy megtaláljanak egy egyenes utat. Igaz, ebben nem az omega vitte a primet. De azért ott sem volt felvételi követelmény az absztinencia.
Amellett Benkő egy ritka nagyképű figura. Igencsak tenyérbemászó stílussal. Az anno agyonsztárolt Kóbor a fasorban sincs hozzá képest.
Sede
A taxis pedig a Lomonoszov Egyetemen végzett, a Nobel Bizottság állandó tagja, galablelkű jóember, szabadidejében a Máltai Szeretszolgálat önkéntese...
Meg a faxom!
Szvetlana
Naszóval, a zenészek beképzelt ,tenyérbemászó , nagyképű , részeges züllött alakok,
A taxis meg egy őrjöngő, bunkó, faszkalap.

Szerintem pedig az emberek ből kiveszett a tolerancia, az együtttélés legelemibb szabályainak a betartása. Élünk egymás mellett mutogatva, irígykedve, feljelentgetve.
szöszmösz
Úgy vagyok ezekkel a celebekkel, mint a cigányokkal. Tele vagyok előítélettel, pedig tudom nem tisztességes általánosítani. Mégis miért?
karma1
@volvós: 9.29-re: Akkor se,ha az ujsagiro azt mondja?...:-)))
Dr plágium
Mindenki másképp látja az eseményeket, mind1 kinek van igaza ez nem mentség a verésre!Könnyű két idős embert megverni egy kigyúrt állatnak.
varrólány
@karma1: Lesz még itt sok variáció majd holnap a Tv-ben is lesznek vagy már lehet voltak is!
karma1
Valoban sok szempontot kell figyelembe venni: Ha mar az ujsagiro allitasa ellenere a helyszin sem tisztazott, akkor az igen, hogy hirtelen nott a semmibol egy szemtanu, aki azt a 20 percet vegigvarta Benkoekkel?
Benko nyilatkozatabol en nem az o autovezetesuk miatti buntetestolfeltek, hanem talan attol, hogy a taxitarsasag rajuk ver buntetest,mert a taxi - ha akar 20 perc utan is, de- kijott, es a kiszallast valamilyen alapfokon ki kellett volna fizetniuk.

A taxisokrol is megvan a sajat kulonbejaratu velemenyem, foleg, aki az ejszakaban dolgozik, annak eleg kemenynek kell lennie, mert esetleg ot nyomjak le.

De megis, hogy tudott 2 jozan embert is lenyomni, orrot torni? Ez is egy szempont...

Azt pedig, hogy hanyszor hivtak fel a diszpecserkozpontot, a mai vilagban @rva egyszeruen le lehet ellenorizni, mert ezekrol hangfelvetel keszul.

Ha viszont tenyleg jozanok voltak, tenyleg 20 percet vartak, es tenyleg igy elvertek oket, akkor eleg komoly baja lehet ebbol a taxisnak...

Vagy meglatjuk...
rocker
Sokat taxizom, a taxisok IQ-ja változó. Megjegyzem, eddig kérés nélkül egyetlen egy úrtól kaptam elismervényt (nem számlát!!!) az elmúlt 20 év alatt.
Javaslom, hogy vizsgálják meg ennek a taxisnak a pszichológiai alkalmasságát és ha szükséges, vonják be az engedélyét.
A taxistársaság felelőssége is felmerül, hiszen ők szerződtek le ezzel az aggressziv, önmagán uralkodni nem tudó izomfejűvel.
Sajnálom, hogy Budapesten a taxis szolgáltatás ilyen mélyre züllött.
Javaslom, maguk a taxistársaságok vessék ki maguból ezeket az önuralomra képtelen alakokat.
karma1
@varrólány: Ja, kb. ugy, ahogy Oszter muvesz ur szinezi a mesejet...:-)))
volvós
@karma1: ma 11:42
Ha az ujságíro tájékozatlan, attól még én ismerhetem a tényleges cimet...Az V. és a XI kerület még csak nem is határos...:-)
karma1
@volvós: Tudod, hogy ilyenkor a kisordog mocorog bennem: ha ebben az egyszeru tenyben teved az ujsagiro, akkor hogy a fenebe lehet MINDENBEN hiteles?

Abban pedig biztos vagyok, hogy Te sokkal jobban ismered a terkepet, mint ez az ujsagiro...:o)))
DR Eric CARTMEN
1- miféle büntetést kell fizetni, ha rendelsz egy taxit és nem várod meg? 2- Teljesen életszerű, hogy rendelsz egy taxit, aki miután megérkezik a sofőr úgy nyit, hogy nekiesik egy 4 fős társaságnak, -- gondolom kedvtellésből. 3- A zenészek nem arról híresek, hogy bárki is inna közűlük. ÁÁÁááááááááá dehogy. Benkő "úrat" is csak azért lehetett sokszor botladozva járni a Rákoczy - úton éjjelente, mert már rosszul lát. Na jól van hagyjuk a meséket.
rocker
Hát ezek után teljesen felszabadulva fogok taxit rendelni és mesés borrvalót adok majd minden egyes sofőrnek, bizva abban, hogy igy majd megúszom a verést. Azt a tényt, hogy minden egyes taxisnak kutya kötelessége lenne az út végén átvételi elismervényt adnia az utasnak, természetesen szóba sem hozom, hiszen a nagyságos taxis urak már alanyi jogon fel vannak menteve a kötelező adózás alól.
rocker
Javaslom, hogy a taxistársaságok tegyék kötelezővé a következő festett feliratot a taxikon:

"Csalunk és verünk!"
DR Eric CARTMEN
@rocker: "átvételi elismervény"--??? A ti falutokban így hívják a nyugtát? Egyébként nagyon szimpatikus hogy minden taxis szerinted adócsaló. Mert gondolom te minden forintról amit keresel "átvételi elismervényt" adsz.
tivoli
Hol van előírva, hogy egy taxis köteles erősen ittas egyéneket szállítani. Gondolom itt is ez a helyzet állott elő, hogy kijelentette, nem akar utánuk takarítani esetleges balesetből kifolyólag.
A többi elképzelhető, feltételezem a taxis józan volt.
rocker
Dr Eric-nek:

Nyugtát egy kis faluban talán nagyobb valószinűséggel kapsz, mint a fővárosban. Budapesten annak van nagyobb esélye, hogy helyette az önérzetes taxis a pofádat veri szét. :)
Nem általánositok, biztosan vannak tisztességes taxisok is, de a nyugta szerintem kötelező. Erről viszont a taxisok döntő többsége valahogy elfeledkezik.
dömdödöm
A diszpácser felvette a címet ,kilőtte ,hajnali 4 kor már nem sok autó van kint ,aki kint van az is fuvarban . Nem válaszolt senki ,telet az idő a diszpi próbálkozott eltelt 18 perc mire a azóbanforgó taxis 2 percre a címtől felvette a fuvart . Igy lett 20 perc szerintem .
Ilyenkor ha megjön a taxi illik beszállni . Nem szokás másikat hívni ,stb Reklamálni meg a Tarlósnál kell aki drasztikusan megritkitotta a taxisok számát . Ilyen problémák adódhatnak belőle . Tudni kell hogy hajnalban nehéz autóhot jutni .:-(
vitamin51
@tivoli: Úgy látszik, hogy ez a cikk enyhén szólva röhejesen túlzás lehetett, mert már törölték is :-)
DR Eric CARTMEN
@rocker: Jól van, csak kekeckedtem. Egyébként az éjszakai taxisokról nem sok jót hallottam én sem. De egyikőnk se volt ott, csak tippelhetünk ki mond igazat. Szerintem akinek jobb ügyvédje lesz.
vitamin51
Eltudom képzelni, hogy ennek a taxisnak és társainak hány ilyen illuminált vendége lehetett azon az éjszakán, ha így elszakadt a cérna nála! Amúgy senki ne csodálkozzon, a türelem is véges, nehogy azt higgye bárki, hogy irigylésre méltó egy éjszakai taxisnak az élete! Az pedig, hogy kemények, nyilván nem véletlen, pont elég taxis gyilkosságról hallhattunk ahhoz, hogy felfogjuk, tökéletesen kivannak szolgáltatva az ügyfeleknek. A sztárokról csak annyit, hogy ezt a titulust mind eljátsszák abban az pillanatban amikor részegen balhéznak, ne felejtsük el, "a gyerekek és a részegek mindig igazat mondanak" vagyis ahogyan ittasan viselkednek az az igazi énjük! A józan állapotuk, a tv-ben felvett mártír képük csupa megvezetés! A legelső cikkek valamelyikében Benkő fia nyilatkozott, mégpedig úgy, hogy az apja és Debreczeni "beszólt" a megérkező taxisnak! Egyetlen sztár képződménynek sincs joga ahhoz, hogy a másik embernek beszóljon, lekezelje, alázza, félrelökje stb. stb. Benkő és minden más akármilyen díjas nagy művész, egyetlen pillanatban elveszítheti az emberek tiszteletét, megbecsülését, szeretetét ha nem ismerik azt a bizonyos határt amin belül még embernek számítanak! Az pedig, hogy ők már idős emberek, miért pont annak jusson eszébe akit éppen vérig aláznak, ha saját maguknak nem jut eszébe? Viselkedjenek úgy, ahogy a többi normális idős ember, akkor nem fognak ilyen helyzetbe kerülni, csak hát a fiúkák nagyon nem akarják tudomásul venni, hogy elszállt felettük az idő, ami pedig lehetne a számukra dicsőség is, ha nem viselkednének úgy, mintha még a harmincas éveikben lennének. Arról nem is beszélve, hogy az iszákos kötekedést senkinek sem kötelessége eltűrni akár fiataltól, akár idős embertől!
Szvetlana
HIREK Petőfi rádió 15 óra:

"Az Országos Taxitársaság főigazgatója mélységesen elítéli az éjszaka történteket, valamint a múltkori esetet, amikor szintén taxis megvert egy bicikliző fiút. Az ilyen esetek a társaság rossz hírét keltik, a két taxis ellen megteszik a szükséges lépéseket."
tivoli
@vitamin51: Igen, azt mondta benkő, hogy az életük volt veszélyben.
Tényleg erős túlzás volt.
jancsipapa
Persze ,ha rengetegszer telefonáltak a diszpécserközpontba az ott megvan .
SpamKontroll
@DR Eric CARTMEN: Jah... Én vótam taxis... Nem hiányzik...

Életveszélyes szakma... A taxisokat sem kell félteni... Sokukat legalábbis, de szerintem többször kezdődik a baj az utas oldaláról...
silber13
@GeoCravker: 10:20-ra : Még csak annyit hogy Benkőt - túl azon, amit leírtál - harmatgyenge billentyűsnek és zenésznek tartom, aki saját " szerzeménxyeiben " nem átallott idegen tollakkall ékeskedni. Tán legszebb példája a " Vasárnap " és a " Lazy Sunday afternoon" c núta
silber13
@silber13: Ja, a " Vasérnap" az Omega dal, a " Lasy Sunday afternoon" pedig a Small faces nótája.
Szvetlana
@silber13: lehet, hogy a taxis nagy Small Faces rajongó?
www.youtube.com/watch?v=-sYZGjz1muU


love the electric piano! and love the Hofner! great cover!
jancsipapa
Benkő: "-Mindenki nagyon kedves volt ,az egyik mentős nagy Omega -rajongó .Megvan neki minden lemezünk -" Hogy jön ez ide ? (életveszélyben vagyok -megsérült a kezem!!!- és ilyenekről társalgok?)
dömdödöm
Régi csibészek , nem ismernek engem meg
nézik mint nézek ,aztán szájon vernek ! :-)
silber13
@Szvetlana: Jó ízlésre vall a Hofner, de én maradok a Rolandnál.
Nil
Amit a blikk ír annak fele sem igaz- csak a szenzáció kell neki - addig csűri csavarja a sztorit amíg neki tetszik - a tanuk szövegét is simán megváltoztatja- sajnos volt saját tapasztalat
sajnálom a taxist - remélem jó ügyvédje lesz és Benkőék szívnak egy nagyot
csip-csop
èn nemakaom megvèdeni a taxi sofort, de lehet, hogy tènyleg ittasok voltak Benkoèk ès egyik szò koveti a màsikat, ès valamelyiknek elindult a keze, làba?
csip-csop
@rocker: szerintem azèrt ilyen agresszivok a taxisok, mert az utobbi idoben soknak van kocsijuk, sok taxis cègek vannak ès kevès a fuvarozàs, bevètel. Nekik is budosebb lett a pènz keresès 70-es èvekben csak kèt taxi vàllalat volt a VOLAN es a FOTAXI, de azota màr annyian vannak, hogy nemtudjàk tartani a ritmust.
csip-csop
@rocker: csalni abban igazad van! de azèrt verni nem igen hallottam mèg.
csip-csop
@dömdödöm: èn ritkàn hivtam taxit a hàz elè, de oszintènszolva hamar ott volt, igaz nem reggel 2 kor, nekem az az egy nemtetszik a taxisoknàl, hogy vàrjàk a borravalòt. szàmlàrol nem is beszèlve, èn mèg sose làttam szàmlàt nem is tudom, hogy hogynèz ki.
csip-csop
persze ha kobor janonak volt ott a kocsija, akkor adhatott volna egy ingyenn hazaszàllitàst a haveroknak, nem de? kulfoldon ez igy mukodik.
alterego56
@vitamin51: Akkor sem verekszünk. Hova jut ez a világ ha mindent így intézünk el?
bencemacska
Engem még sohasem vert meg a taxis. Olyannal már találkoztam, aki nem volt elég udvarias, de agresszív egy sem volt.

Más: Akit egy őrjöngő valaki megver, annak nem a keze feje sérül meg. A kézfej sérülés azt mutatja, hogy azzal a kézzel ütöttek. Lehet, hogy nem puhába talált, hanem kicsit félrement, és eltalálta a taxit, az meg kemény volt!
Ha nem akartak beszállni a taxiba, miért nyitotta ki az ajtót, és miért hajolt be???
rocker
Várjuk meg, kinek ad igazat a biróság.
Ettől függetlenül én ragaszkodom ahhoz, hogy mától kezdve minden taxis adjon az utasnak felszólitás nélkül nyugtát. Aki ezt nem teszi, az ne kapjon borravalót.
Vagy egyáltalán ne adjunk nekik többé borravalót!
Miért, talán megérdemlik?
Kritikuss
@rocker: Ez mekkora hülyeség, amit irtál: "az út végén átvételi elismervényt adnia az utasnak, természetesen szóba sem hozom, hiszen a nagyságos taxis urak már alanyi jogon fel vannak menteve a kötelező adózás alól. " Komolyan! Gondolkoztál, mielőtt ezt a baromságot leirtad?? Szerintem nem.
varrólány
Ma már tényleg volt Benkő a Tv-ben ... elképesztő!
rocker
@Kritikuss: Ha neked abnormális az, hogy egy taxisnak az út végén kötelessége lenne nyugtát adnia az utasnak, nos akkor erre nincs mit mondani.
Ha Magyarországon az emberek az adóelkerülést legálisnak tekintik, akkor azon sem csodálkozom, ahogyan ezt az incidenst látják.
Debreczeni ambuláns lapja alapján igazolódott, hogy a dobos nem ivott alkoholt. Előtte a hozzászólók nagy része máris lerészegezte őt, mert a tények helyett a zenészekkel kapcsolatos közhelyekből és előitéletekből indulnak ki.
Atha
Semmi bajom Laci bácsival, tényleg jó fazonnak tartom, a Fészekben pókerezés közben remekül fogyott a whiskey (anno 2000-2005-ig jártam le sokat, a fiáé volt a hely) de valami miatt a taxis meséjét hihetőbbnek tartom jelen pillanatban. Nem azért mert már láttam Laci bá-t bekávézva, hanem mert valami miatt logikusabbnak tűnik. Félreértés ne essék a taxisokat kb. olyan feleslegesnek tartom mint Schmuck Andor 3 egészben sült mangalicából álló ebédjéhez fogyasztott light kólát a 'rubintrékai' célokhoz vezető úton de ebben az esetben valami miatt az ő sztorija életszerűbb.
Jobbulást mindenkinek!
Kritikuss
@rocker: Erre irtam: "a nagyságos taxis urak már alanyi jogon fel vannak menteve a kötelező adózás alól. " No comment..
kkalman
Az azért gyanús, hogy a Benkő Laci nem akart a rádióban beszélni a taxissal. Ha nekem nincs félnivalóm a történtekkel kapcsolatban, akkor állok elébe egy ilyen telefonos párbeszédnek. A taxist megértem, hogyha durván beszóltak neki, nem akarta elvinni őket. Hogy ki ütött először, azt a rendőrségnek, bíróságnak kell kideríteni. Nem arról szól a történet, hogy mindenki azt állítja, én csak visszaütöttem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.