A Lánglovagok Egyesület közleményben kelt ki, a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó módosítása miatt.

A KRESZ módosítása nyomán a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista "a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban" van. A jogalkotó álláspontja szerint az, hogy a kerékpáros fogyaszthat alkoholt, az indokolja, hogy a biciklisták esetében az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége.

A Lánglovagok Egyesület nem tartja elfogadhatónak a módosítást. Egyfelől mindenki tisztában van azzal, hogy az alkoholfogyasztás milyen következményekkel jár a reakcióidő és a mozgáskoordináció tekintetében. Közúti forgalomban pedig az ittas kerékpárosok nem csak önmagukra veszélyesek, hiszen egy nem tervezett irányváltoztatás olyan balesetet eredményezhet, melynek más is áldozata lehet.

Másfelől egy súlyos baleset esetén hosszas bírósági eljárás, költséges szakértői véleményeknek lehet elébe nézni, hogy megállapítsák, a kerékpáros a "jármű biztonságos vezetésére képes állapotban" volt vagy sem.

A Lánglovagok Egyesület határozottan ellenzi, hogy bárminemű alkoholfogyasztás esetén a kerékpárosok részt vehessenek a forgalomban, pláne főutakon. Amennyiben a jogalkotók mégsem állnak el alapjaiban ettől a KRESZ-módosítástól, akkor legalább egyértelműsítsék a szabályozást, és a véralkoholszint – minél alacsonyabb szintű – megadásával korlátozzák a szeszes ital elfogyasztása utáni kerékpáros közlekedést.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feco fero
Ez aztán a DISZKRIMINÁCIÓ !
Nem vagyok bringás ellenes, de mindennek van határa! Ez az "önveszélyes" megint egy olyan találmány amivel meg lehet magyarázni, kilehet bujni a közúti veszélyeztetés, ittas vezetés, stb. bűncselekmények alól! Mikor fogjuk meg élni, hogy az autós társadalmat is védeni fogják, mondjuk egy " AUTÓS TÁRSADALOM VESZÉLYEZTETÉSE" gyalogosok, bringások által...stb! Akiknek a büntető jogi felelőssége, pénz büntetés felső határa egyenlő az autósokéval.
Közútra, főútra pedig fel sem engedném őket, ha pedig mégis, akkor fizessenek legalább annyi adót (cca.26 féle) aminnyit velünk autósokkal fizetettnek.
Ezzel nem maradna pénzük italra.
Nálunk autósoknál ezt már bevezették, hiszen vagy iszunk, vagy vezetünk. A kettőre együtt már rég nem futja.
Hellcat
Azért ha megiszok 1 sört és bringára ülök azért ne büntessenek már meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.