A zárolás nem érint az emberek hétköznapjait, nem érinti a családokat, az állam az apparátuson, a kormányzaton spórol – hangsúlyozta az államtitkár.

Miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és az oktatás területén költi el az állam, a bejelentett zárolásnak mindössze 8 százaléka érinti a minisztériumot; és az nem érinti az emberek hétköznapjait – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek. 

Az államtitkár emlékeztetett rá: a zárolás ideiglenes intézkedés annak érdekében, hogy biztos legyen, tartani tudja a költségvetési hiányt Magyarország, és jelezte, ha a gazdaságélénkítő intézkedések meghozzák az eredményt, ezt az összeget év végén újra megnyithatják. 

Az Emmit a zárolás 110 milliárdos összegéből 9 milliárd forint zárolása érinti, miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát költi el az állam az Emmi által felügyelt területeken, az egészségügyben, az oktatásban, a kultúrában és a szociális területen. Tehát amíg a teljes költségvetés többségét ezeken a területeken költi el az állam, addig a zárolás körülbelül 8 százaléka érinti a minisztériumot – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.